Selectați pagina

Poliția Locală Dumbrăvița și Poliția Română continuă aplicarea amenzilor în contextul pandemiei de COVID-19

Poliția Locală Dumbrăvița și Poliția Română continuă aplicarea amenzilor în contextul pandemiei de COVID-19
Publicitate

În ultimele 24 de ore, 7.084 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.497.210 de lei, au fost aplicate de polițiști și de jandarmi, ca urmare a încălcării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS), luni . Tot în ultimele 24 de ore numărul unic de urgență 112 a fost apelat de 1.227 de ori.

Duminică, 18 octombrie, s-au constatat de către Poliție, 12 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Această faptă este prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod penal.

Începând cu data de 4 iulie, o linie TELVERDE (0800.800.165) a fost operaționalizată de Ministerul Afacerilor Interne. Încălcări ale normelor de protecţie sanitară pot fi sesizate la această linie. Apelurile sunt preluate de un dispecerat în sistem integrat şi repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

Grupul de Comunicare Strategică transmite oamenilor să ia în considerare numai informaţiile verificate prin sursele oficiale. De asemenea, pentru recomandări și alte informații, se poate apela linia TELVERDE de luni până vineri, de la 8 la 20.

Poliția Locală Dumbrăvița, împreună cu Poliția Română efectuează în continuare controale pentru respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, până acum s-au aplicat 4 amenzi, cuantumul lor fiind de 8.000 de lei.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...