Prefectura Timiș anunță noi cazuri de infectare în Timiș
Posted by Laura Moldovan on 16th October 2020

În cursul zilei de joi, 15 octombrie, au fost carantinate, pe raza județului, 165 persoane și au intrat în izolare 175, anunță Prefectura Timiș.

În ultimele 24 de ore, numărul de persoane confirmate cu noul virus COVID-19 a ajuns la 147. Cazurile de infectare sunt din Timișoara – 59, Lugoj – 1, Buziaș – 3, Gătaia – 2, Jimbolia – 5, Recaș – 1, Sânnicolau Mare – 2, Biled -1, Denta -1, Dudeștii Noi – 3, Dudeștii Vechi – 1, Dumbrăvița – 4, Găvojdia – 46, Ghiroda – 1 , Giarmata – 1, Giroc – 1, Jebel – 2, Lenauheim – 1, Lovrin – 1, Peciu Nou -1, Pesac – 1, Pișchia – 1, Săcălaz – 2, Sânandrei – 3, Saravale – 1, Variaș – 2.

Numărul total de persoane internate confirmate COVID-19 a ajuns în această dimineață la 191. Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP), rata de infectare la mia de locuitori, la nivelul județului, în această dimineață a fost de 1,74.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, misiuni privind verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurilor de protecție individuale și respectarea măsurii de carantinare de către persoanele aflate în locațiile declarate.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J Timiș, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate precum piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun.

Pe fondul numărului de cazuri de C0VID-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituției Prefectului, I.P.J Timiș cu suportul Jandarmeriei și Poliției Locale, Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitare –Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și celor de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, cu ocazia activităților desfășurate la nivelul județului Timiș, în data de 15 octombrie, au fost verificate 221 societăți comerciale. Nu au fost identificate societăți care nu respectă măsurile de diminuare a impactului riscurilor Legea 55/2020, art. 5. Au mai fost verificate 227 de obiective, din care 155 restaurante, și alte locații, inclusiv vânzători/comercianți ambulanți. Au fost verificate 162 mijloace de transport persoane, din care 77 mijloace de transport în comun. Efectivele Poliției au aplicat 186 sancțiuni, în context COVID-19 au fost aplicate 246 sancțiuni contravenționale. Valoarea sancțiunilor contravenționale – 40.750 lei.