Selectați pagina

Primul Centru de Hemodializă Veterinară din Vestul țării este la Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I”

Primul Centru de Hemodializă Veterinară din Vestul țării este la Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I”
Publicitate

Primul 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐞 𝐇𝐞𝐦𝐨𝐝𝐢𝐚𝐥𝐢𝐳ă 𝐕𝐞𝐭𝐞𝐫𝐢𝐧𝐚𝐫ă din Vestul țării există de 3 ani, la Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, la Medicina Veterinara Timisoara – 𝐂𝐥𝐢𝐧𝐢𝐜𝐢𝐥𝐞 𝐕𝐞𝐭𝐞𝐫𝐢𝐧𝐚𝐫𝐞 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞r𝐬𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞. Aici, se fac diverse proceduri de hemodializă pentru câinii cu insuficiență renală acută sau cronică și alte probleme legate de bolile care duc la apariția acestei afecțiuni.

   𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐇𝐞𝐦𝐨𝐝𝐢𝐚𝐥𝐢𝐳ă 𝐕𝐞𝐭𝐞𝐫𝐢𝐧𝐚𝐫ă de la USVT e singurul centru din vestul țării și al doilea la nivel național, după cel din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, cu trei aparate noi, de ultimă generație.

𝗖𝘂𝗺 𝘀𝗲 𝗽𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗯𝗲𝗻𝗲𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝘂𝗻 𝘁𝗿𝗮𝘁𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁 î𝗻 𝗰𝗮𝗱𝗿𝘂𝗹 𝗰𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂𝗹𝘂𝗶?

 Fie direct, să vină la o programare la 𝐂𝐥𝐢𝐧𝐢𝐜𝐢𝐥𝐞 𝐕𝐞𝐭𝐞𝐫𝐢𝐧𝐚𝐫𝐞 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 pentru a i se face un set complet de analize și a se vedea dacă e necesar să se facă hemodializa, deoarece costurile sunt foarte mari.

  A doua variantă este o trimitere de la medicul veterinar care îl are în baza de date (sub observație). De avut în prealabil un set de analize, iar la noi i se va face un alt set de analize pentru a se vedea care îi este starea. E necesar un minim de 3 ședințe pentru a ne putea da seama dacă rinichiul începe să funcționeze și atunci se continuă ședințele. Se face un set de analize, se montează un cateter venos central și se face o primă ședință de până la 2 ore și apoi urmează ședințe mai lungi de 2-6 ore în funcție de situația pacientului, a precizat conf.univ.dr.habil. Florin Muselin de la Disciplina de Toxicologie a Facultății de Medicină Veterinară coordonatorul centrului.

𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝖑 𝐝𝐞 𝐇𝐞𝐦𝐨𝐝𝐢𝐚𝐥𝐢𝐳ă 𝐕𝐞𝐭𝐞𝐫𝐢𝐧𝐚𝐫ă funcționează după necesități prin programare la 𝐂𝐥𝐢𝐧𝐢𝐜𝐢𝐥𝐞 𝐕𝐞𝐭𝐞𝐫𝐢𝐧𝐚𝐫𝐞 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 – 𝐔𝐒𝐕𝐓.

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...