Selectați pagina

Proiectul noii școli din Zona Cora a primit punctaj maxim – Ce spune primarul Bugarin despre investiția de 34 de milioane de lei

Proiectul noii școli din Zona Cora a primit punctaj maxim – Ce spune primarul Bugarin despre investiția de 34 de milioane de lei
Publicitate

Noua școală din Zona Cora a primit punctaj maxim de la Ministerul Educației. Conform listei intermediare a proiectelor cu punctajele obținute în etapa de evaluare calitativă în cadrul apelului PNRR/2023/C15/MEDU/I10 „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”, proiectul din comuna noastră s-a clasat pe locul 2, la egalitate cu orașul Bragadiru de lângă București, cu 100 de puncte din 100 posibile. Așadar, Dumbrăvița depășește localități precum Florești (Cluj), Miroslava (Iași) , Săcălaz (Timiș), Giroc (Timiș), Ghiroda (Timiș) sau celebrul Ciugud din județul Alba.

Nu a fost ușor, nu a fost rapid, dar iată că am obținut punctajul maxim pentru școala pe care ne-o dorim în zona Cora. Și 34 de milioane de lei, bani europeni! Voi, cetățenii care ați avut contact cât de mic cu fondurile europene, știți că acestea nu se pot obține oricum, oricând și pentru orice. Știți asta mai bine decât politicienii care ne acuză că doar facem „niște hârtii”. Acum, proiectul nostru, alături de încă două din Ilfov și Iași, au fost declarate oficial drept cele mai bune din țară – scris primarul Horia Bugarin pe o rețea socială.

În Dumbrăvița se va construi o școală verde, care va respecta standardele Nearly zero-emission building (nZEB), dotată cu 13 săli de clasă, 3 laboratoare, cantină, bibliotecă, o sală multifuncțională și un teren de sport.

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...