Selectați pagina

RO Bike Valley: Fonduri de peste 350.000 lei pentru activități care promovează mersul pe bicicletă, educația și inovația în domeniul ciclismului

RO Bike Valley: Fonduri de peste 350.000 lei pentru activități care promovează mersul pe bicicletă, educația și inovația în domeniul ciclismului
Publicitate

Pentru al treilea an consecutiv, Fundația Comunitară Timișoara și Decathlon lansează apelul de proiecte RO Bike Valley, un fond de finanțare care promovează mersul pe bicicletă, educația și inovația, și care se desfășoară în județele Timiș, Caraș Severin și Arad.

 „În anul 2023, în cea de-a doua ediție a programului RO Bike Valley am finanțat peste 30 de proiecte din cele trei județe. Pe întreaga durată a anului curent, echipele au organizat activități de educație rutieră pentru bicicliști, atât pentru copii cât și pentru adulți, competiții sportive, activități educaționale non-formale și de recreere pe biciclete, mini-cursuri online pentru bicicliștii începători, ture în natură pentru iubitorii de mers pe două roți, și multe altele. Facem toate acestea pentru că ne dorim ca mersul pe bicicletă să se transforme într-un stil de viață sustenabil, mai puțin poluant, care susține sănătatea și starea de bine. Ediția 2023 este încă în derulare și urmează să se încheie la finalul anului.” (Daniela Chesaru, directorul executiv al Fundației Comunitare Timișoara).

În anul 2023, finanțările celei de-a treia ediții sunt destinate organizațiilor non-guvernamentale, grupurilor de inițiativă cetățenești, dar și unităților de învățământ din cele 3 județe. Toți cei care au o idee care promovează utilizarea bicicletei, sau cei care doresc să organizeze campanii de educare și conștientizare pentru siguranța în trafic a bicicliștilor, sunt invitați să aplice AICI.

În perioada 11 octombrie – 1 noiembrie, toți cei interesați vor completa cererea de intenție. Între 18 octombrie și 8 noiembrie, echipa Fundației Comunitare Timișoara alături de partenerii de la Fundația Comunitară Banatul Montan vor organiza întâlniri de consultare și consiliere cu solicitanții, urmând ca până în 17 noiembrie să fie selectate proiectele câștigătoare. Activitățile propuse vor începe din 1 ianuarie 2024. Finanțările oferite sunt nerambursabile și vor fi acordate sub formă de microgranturi cu valoare între 5000 și 15.000 lei.

Mai multe detalii despre acordarea granturilor și mecanismele de finanțare puteți afla pe  www.fundatiacomunitaratimisoara.ro.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...