Selectați pagina

Săptămâna începe cu puține cazuri noi de COVID-19 în comuna Dumbrăvița

Săptămâna începe cu puține cazuri noi de COVID-19 în comuna Dumbrăvița
Publicitate

În cursul zilei de duminică, în județul Timiș au fost carantinate 370  de persoane și au intrat în izolare 160 de persoane, anunță Prefectura Timiș.

După 21 cazuri de infectare cu noul virus COVID-19 anunțate în weekend, Instituția Prefectului Timiș anunță doar patru cazuri noi în comuna Dumbrăvița.

Totalul persoanelor confirmate COVID-19 în ultimele 24 de ore a ajuns la  263. Cazurile de infectare sunt din: Timișoara – 143, Lugoj – 7,  Buziaș – 1, Ciacova – 1, Deta – 2, Făget – 1, Jimbolia – 2, Recaș – 3, Sânnicolau Mare – 3,  Beba Veche – 2, Becicherecu Mic – 3, Bethausen – 1, Biled – 5, Boldur – 1, Bucovăț – 1, Dudeștii Noi – 2, Dumbrăvița – 4, Foeni – 3, Găvojdia – 22, Ghiroda – 5, Giarmata – 1,  Giroc – 12, Giulvăz – 3, Jebel – 1, Lenauheim – 2, Mașloc – 1, Moșnița Nouă – 3, Orțișoara – 3, Peciu Nou – 2, Periam – 1, Săcălaz – 6, Sacoșu Turcesc – 4, Șag – 2, Sânandrei – 2, Șandra – 1, Sânmihaiu Român – 3, Satchinez – 3. Un caz este cu infectare în străinătate.

În această dimineață, numărul total de persoane internate confirmate COVID-19, este de 272.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, misiuni privind verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurilor de protecție individuale și respectarea măsurii de carantinare de către persoanelor aflate în locațiile declarate.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J Timiș, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate precum piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun.

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în data de 23 octombrie, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Au fost verificate 181 de societăți comerciale, precum şi 116 de mijloace de transport, dintre care 57 de mijloace de transport în comun. Totodată, au fost legitimate 578 persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 161 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 21.000 de lei..

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport și să nu se expună la riscuri.

Mulțumim operatorilor economici care au respectat normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor care au înțeles importanța măsurilor sanitare.

Acțiunile de acest gen continuă zilnic în vederea conștientizării privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare.

Instituția Prefectului Județul Timiș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!

Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și interacțiunea cu un număr mare de persoane, cum ar fi adunările publice, zone de trafic intens, zonele de recreere, locurile de joacă!

Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Purtați masca de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...