Selectați pagina

Se lansează cartea „Infrastructuri cultural-comunitare. Laboratoare ale unui viitor durabil”, la care au contribuit mai mulți dumbrăvițeni!

Se lansează cartea „Infrastructuri cultural-comunitare. Laboratoare ale unui viitor durabil”, la care au contribuit mai mulți dumbrăvițeni!
Publicitate

Vineri, pe data de 4 noiembrie 2022, ora 19, la sediul UNATC „I.L. Caragiale” București se va lansa volumul Infrastructuri cultural-comunitare. Laboratoare ale unui viitor durabil, publicat sub egida a două edituri universitare – UNATC PRESS și Presa Universitară Clujeană, și a Asociației Culturale Idea77.

Publicarea volumului face parte din proiectul „Modele alternative de infrastructură culturală” (MAIC) – cercetare exploratorie pe termen lung, inițiată de Centrul de Cercetare în Arte Performative și Film (CeArFi), din cadrul Departamentului Cercetare Dezvoltare Inovare al UNATC București.

„Modele alternative de infrastructură culturală” (MAIC) este un proiect demarat în primăvara anului 2021, care pune accentul pe rolul mediului academic în domeniul inovării sociale și al schimbării sistemice. MAIC analizează, deopotrivă, felul în care triada cultură – educație – mediu poate funcționa ca motor de inovare în direcția conceptului de reziliență și regenerare comunitară pe termen lung. Obiectivul principal este elaborarea unor modele de bune practici, în vederea structurării unor politici publice de tip grassroots pentru cultură, educație și mediu (CEM).

Într-o primă fază, inițiatorii MAIC au demarat proiectul, sprijinindu-se pe un consorțiu de cinci entități: două universități – UNATC „I.L. Caragiale” București și Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, două ONG-uri, Idea77 și ColectivA, și Primăria din Dumbrăvița. De asemenea, MAIC este aliniat la prioritățile platformei Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

În perioada 3-10 iulie 2022, la Dumbrăvița, a avut loc Tabăra de Vară MAIC, la care au participat cadre universitare, cercetătoare și cercetători, studente și studenți, experți, reprezentanți ai autorităților și ai comunităților locale. Miza MAIC este de a crea împreună un model de bune practici de design social, într-o abordare integrată, plecând de la nucleul Cultură, Educație & Mediu.

Contributori la acest volum sunt: Cornel Ban, Miki Braniște, Catinca Drăgănescu, Maria Drăghici, Michel Gölz, Maximilian Kastens, Silviu Medeșan, Claudiu Mesaroș, Mihaela Michailov, Nina Mihaljinac, Lala Panait, Sebastian Țoc, dar și dumbrăvițenii József Bálint, Cosmin Dan, Corina Șteiu și Dana Toma.

Proiectul este co-finanțat de AFCN, Centrul de Proiecte Timișoara, UNATC „I.L. Caragiale” București și Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...