Selectați pagina

Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara va primi ajutor de la Rezerva de Stat

Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara va primi ajutor de la Rezerva de Stat
Publicitate

Liliana Oneţ, prefectul Timișului, a solicitat în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) un ajutor de urgenţă pentru Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, constând în containere modulare de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale (ANRSPS), în contextul epidemiologic generat de SARS-CoV-2.

„Construcţiile modulate sunt necesare pentru organizarea unei zone de triere a bolnavilor COVID-19 cu simptome severe. Zona de triaj va fi organizată din şase module de înregistrare/testare/analiză/triaj”, a declarat prefectul Liliana Oneţ, într-un comunicat remis AGERPRES.

După adoptarea Hotărârii CJSU, solicitarea a fost aprobată de premierul Ludovic Orban, iar luni, la ora 11, construcţiile modulare vor ajunge la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timişoara.

Vineri, rata de infectare cu SARS-CoV-2, în Timişoara, a ajuns la 6,95 la mia de locuitori, iar în ultimele 24 de ore au fost confirmate cu COVID-19 un număr de 665 de persoane în judeţ. Dintre acestea, 287 de infectare au fost în Timişoara.

În dimineaţa acestei zile, au fost internate 386 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 44 pe secţiile ATI. Testate pozitiv au fost și 13 cadre medicale. Numărul deceselor a ajuns, de la începutul pandemiei, la 252, din care şapte au fost listate în ultimele 24 de ore.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a anunţat, vineri, 27 focare active de COVID-19 în judeţ, cu cinci mai multe decât în ziua precedentă, noile focare fiind la Centrul de îngrijiri şi asistenţă Ciacova (13 cazuri), Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică nr. 1 Lugoj (82 de cazuri), Clubul Sportiv Municipal Lugoj (8 cazuri), Centrul de plasament Găvojdia (4 cazuri) şi ISU Banat (10 cazuri).

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...