Selectați pagina

Șuie Paparude concertează joi în Timișoara pe scena FABER, într-un eveniment cu intrare liberă

Șuie Paparude concertează joi în Timișoara pe scena FABER, într-un eveniment cu intrare liberă
Publicitate

Joi, 7 septembrie, de la ora 19.30, Șuie Paparude, grupul electro cel mai longeviv și iubit din România, concertează la FABER. În deschidere va cânta trupa Zimbru.

Concertul marchează deschiderea expozițiilor „Semnalizatoare – Designul nu este un Panou de Bord” din cadrul Programului Bright Cityscapes și Performing 89, ambele găzduite de halele Azur.

Piesele „Pentru inimi” și „Armada verbală” care au asigurat de la lansarea lor climax în toate cluburile din România, se vor auzi live în Timișoara, joi seara. 

Șuie Paparude înseamnă Mihai Câmpineanu (Michi), Mihai Dobre (Haute Culture) și Cezar Stănciulescu (Junkyard). Trupa s-a format în toamna anului 1993, în Club A din București, din patru membri care abordau un stil alternativ-new-wave (epoca New Order). De atunci și până acum, Șuie Paparude a creat o discografie extrem de bogată atât în single-uri cât și în albume. Deși se bucură de expunere mainstream, Șuie Paparude a reușit de-a lungul timpului să-și păstreze caracterul alternativ în propunerile sale muzicale.

Concertul de joi va debuta cu trupa indie-rock Zimbru. Îmbinând elemente din muzica synth-pop a anilor optzeci cu sonorități moderne art-rock și punk, live-urile Zimbru sunt pline de energie. 

Grupul Zimbru este format din Teodora Retegan (voce, sintetizator, chitară), Oana Pop (tobe, percuție), Andrei Bobiș (sintetizator, sequencing, percuție), Paul Bucovesan (percuție, sintetizator, chitară bas).

Florin Unguraș sau Ufo pentru comunitatea electro și curator muzical FABER: “Am căutat soundtrack-ul care să însoțească cel mai bine lansarea celor două expoziții ale toamnei din curtea FABER, dar în același timp să funcționeze pe măsura acestui spațiu generos. Așa a rezultat alăturarea care ar putea fi neortodoxă – Șuie Paparude, bunii mei prieteni bucureșteni, părinți fondatori ai electronicii românești, cu care într-o colaborare de 25 de ani am trecut prin toate momentele de la extaz la agonie și înapoi, iar pe de altă parte, clujenii underrated cu potențial de future nuggets, synth art-rockerii Zimbru, o trupă care cred că va avea un cuvânt de spus în muzica românească, dar al cărei sound are legătură cu începuturile Șuie Paparude. Full circle.”

Publicul este așteptat în incinta FABER de la ora 19.00. Accesul se poate limita din momentul epuizării capacității destinate audienței la concert.

Concertul este organizat de Universitatea Politehnică Timișoara, centrul cultural FABER și Institutul Prezentului și face parte din agenda Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Detalii despre concert și informații la zi se pot obține de pe pagina evenimentului https://www.facebook.com/events/270577435731376

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...