Selectați pagina

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara pregătește o nouă premieră muzicală!

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara pregătește o nouă premieră muzicală!
Publicitate

Actorii Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara repetă intens pentru punerea în scenă a  unui spectacol,  inspirat de un celebru film al lui Federico Fellini: musicalul „NOUĂ” de Arthur Kopit și Maury Yeston, în regia lui Györfi Csaba. Data preconizată a premierei este 20 martie 2021, în Sala Mare a teatrului.

Spectaculosul musical „NOUĂ” este adaptarea filmului semi-autobiografic realizat de Federico Fellini, avându-l ca personaj central pe celebrul regizor italian de film Guido Contini,  care suferă de o criză a vârstei mijlocii. Viața personală si profesională a lui Guido se întretaie în timp ce încearcă să-și salveze atât cariera, cât și căsnicia. Pe măsură ce Guido se străduiește să găsească o linie narativă  pentru filmul său, mintea lui devine din ce în ce mai preocupată, iar fantezia și realitatea se contopesc. În mintea confuză a lui Guido, îi apar, una câte una, femeile din trecutul și prezentul său- inclusiv mama, soția, amanta și muza și vedeta sa de film- îl bântuie, îl ceartă și îl încurajează până când, în cele din urmă, va învăța să crească, confruntându-se cu decizia finală a vieții și  morții.

Interogația esențială a întregului spectacol este „Ce reprezintă femeile pentru bărbați?” Răspunsul: sunt mamele, surorile, profesoarele, tentațiile, judecătoarele, susorile medicale, soțiile, amantele și muzele din viețile tuturor.

Musicalul „NOUĂ”,  ai cărui autori sunt Arthur Kopit (libret) și Maury Yeston (partitură), a câștigat Premiul Tony pentru cel mai bun musical în 1982 și Premiul Tony pentru cea mai bună relansare a unui musical în 2003.

Pentru Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, regia spectacolului este realizată de Györfi Csaba, dramaturgia este semnată de Kiliti Krisztián, coordonarea muzicală aparține lui Cári Tibor, iar coregrafia  este semnată de Baczó Tünde și Györfi Csaba. Conceptul decorului este creat de Albert Alpár, iar cel al costumelor de Kiss Zsuzsa.

Din distribuție fac parte actorii Kiss Attila, Albert Ákos, Magyari Etelka, Vajda Boróka, Borbély B Emília, Éder Enikő, Szász Enikő, Tokai Andrea, Tar Mónika, Lőrincz Rita, Aszalos Géza, Molnos András Csaba, Vadász Bernadett, Hegyi Kincső, Csata Zsolt, Vass Richárd, Czüvek Loránd, Lukács-György Szilárd, Erdős Bálint, Jancsó Előd, Lajter Márkó Ernesztó, Barti Lehel András, Mihály Csongor, Lanstyák Ildikó, Aszalos Géza, Vadász Bernadett, Hegyi Kincső.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...