Selectați pagina

Teatrul Maghiar din Timișoara invită publicul în grădina de vară a fostului cinematograf Arta!

Teatrul Maghiar din Timișoara invită publicul în grădina de vară a fostului cinematograf Arta!
Publicitate

La Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, o nouă premieră așteaptă întâlnirea cu publicului. Este vorba de musicalul „NOUĂ” scris de Arthur Kopit (libret) și Maury Yeston (partitură), în varianta concepută de regizorul Györfi Csaba dramaturgia fiind realizată de  Kiliti Krisztián, iar din echipă mai fac parte Albert Alpár (decor), Kiss Zsuzsanna (costume), Baczó Tünde și Györfi Csaba (coregrafia),  Cári Tibor și Roxana Deleanu (corepetitori muzicali).

Repetițiile începute la data de 5 februarie au reprezentat o adevărată provocare pentru întreaga echipă cuprinsă în acest ambițios proiect, întrucât istoria musicalului „NOUĂ” consemnează succese imense de-a lungul timpului, însăși tema lui fiind o adevărată piatră de încercare pentru creatorii de teatru. „NOUĂ” este adaptarea filmului semi-autobiografic realizat de Federico Fellini, avându-l ca personaj central pe celebrul regizor italian de film Guido Contini, aflat în criza vârstei mijlocii. Musicalul „NOUĂ” a adus producătorilor săi, printre altele, două  Premii Tony – pentru cel mai bun musical în 1982 și pentru cea mai bună relansare a unui musical, în 2003.

@Petru Cojocaru

Noua producție a Teatrului Maghiar din Timișoara a trecut deja de pragul întrebărilor și căutărilor, întreaga echipă reușind să ridice un spectacol inedit, de o frumusețe și forță aparte, un musical ce se prefigurează a fi de cursă lungă. Actorii care și-au asumat fascinantele partituri din „NOUĂ” sunt Kiss Attila, Magyari Etelka, Vajda Boróka, Borbély B Emília, Éder Enikő, Szász Enikő, Tokai Andrea, Tar Mónika, Lőrincz Rita, Aszalos Géza, Molnos András Csaba, Vadász Bernadett, Hegyi Kincső, Csata Zsolt, Vass Richárd, Czüvek Loránd, Lukács-György Szilárd, Erdős Bálint, Jancsó Előd, Lajter Márkó Ernesztó, Barti Lehel András, Mihály Csongor, Lanstyák Ildikó, Aszalos Géza, Vadász Bernadett, Hegyi Kincső.

Premiera va avea loc în data de 16.05.2021, la ora 18.00 în grădina de vară a fostului cinematograf Arta, cu respectarea normelor legale în vigoare cu privire la numărul de persoane care au acces în grădina de vară.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...