Selectați pagina

Timișenii sunt așteptați la VINOFEST 2024 și Festivalul Internațional de Folclor Cununa Vârșetului

Timișenii sunt așteptați la VINOFEST 2024 și Festivalul Internațional de Folclor Cununa Vârșetului
Publicitate

Consulatul General al Serbiei din Timișoara, Uniunea Sârbilor din România, Organizația Turistică din Vârșeț și Iavor Radovancovici, promotor al bunelor relații dintre România și Serbia, si-au promovat la Timisoara, două evenimente care se vor desfășura în acest sfarsit de saptamana la Vârșeț, în Banatul sârbesc, Festivalul Vinului VINOFEST 2024 și Festivalul Internațional de Folclor Cununa Vârșetului. La conferinta de presa organizata la restaurantul Lloyd din Timisoara au fost prezenti: Tanja Palcovaț, directorul Organizației Turistice Vârșeț, Vladimir Boșcovici – directorul festivalului internațional de folclor Cununa Vârșețului – Vršački venac, Ivana Jakšić Matović – Consul General al Republicii Serbia la Timișoara, Ognean Cristici – Președintele Uniunii Sârbilor din România și Iavor Radovancovici, reprezentant marcant al comunității sârbilor in Timișoara.

Festivalul Vinului VINOFEST, ajuns la cea de-a 18-a ediție, va dura două zile, în 5 și 6 iulie, programul manifestării fiind între orele 19:00 și 24:00.

Anul acesta, la VINOFEST sunt așteptați peste 60 de expozanți din întreaga regiune, din Serbia, Ungaria, România, Bulgaria, Slovenia, Croația, Bosnia și Herzegovina, Muntenegru, Moldova, ș.am.d., organizatorii estimând numărul celor care vor vizita festivalul la circa 10.000.

În cadrul VINOFEST va exista și o jurizare a vinurilor participante. Comisia, formată din experți oenologi, va evalua mostrele înaintea evenimentului, vinuriole câștigătoare urmând a fi anunțate la deschiderea festivalului.

Atmosfera festivalului va fi întreținută permanent de programe artistice și de divertisment susținute de mai multe orchestre tradiționale de tamburași.

VINOFEST 2024 constituie o oportunitate ideală de a degusta vinuri de top, de a împărtăși experiențe și de a vă bucura de programul bogat pregătit de organizatori.

Firește că nu vor lipsi bunătățile, specialitățile culinare tradiționale bănățene și sârbești.

Anul acesta, festivalul Cununa Vârșețului se desfășoară între 7 și 10 iulie, prima zi fiind rezervată repetițiilor la care se poate asista, iar cele două zile următoare fiind dedicate programelor artistice susținute de ansamblurile și formațiile participante.

Pe parcursul vizitei la Vârșet, oaspeții au posibilitatea de a a vizita podgoriile și cramele din zonă, să deguste vinuri, să încerce mâncare tradițională și să exploreze atmosfera aparte a orașului, să se piardă printre străduțele tipice Banatului sau să urce pe Cula Vârșețului până la cetatea medievală.

În cei 30 de ani de la înființare, la festivalul internațional de folclor „Vršački venac”, Cununa Vâșrșețului, au participat aproximativ 700 de ansambluri din întreaga lume: Spania, Franța, Slovacia, Cehia, Polonia, Georgia, România, Macedonia , India, Mexic, Republica Srpska, Muntenegru Gore, Canada, Moldova, Ucraina, Rusia, Ungaria, Slovenia, Turcia, Grecia, Cipru, Coasta de Fildeș, Bulgaria, Afro-Columbia, Croația, Sri Lanka, Bulgaria.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...