
TRADIȚII MULTICULTURALE BĂNĂȚENE ÎN SPAȚIUL EUROPEAN

Facultatea de Inginerie Alimentara – Timisoara din cadrul Universității de Ştiinţele Vieții „Regele Mihai I” din Timişoara (#USVT), a găzduit evenimentul “TRADIȚII MULTICULTURALE BĂNĂȚENE ÎN SPAȚIUL EUROPEAN”, un proiect finanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul „TimCultura 2023”.
Evenimentul vrea să valorifice potențialul multicultural, multietnic și multiconfesional al orașului de pe Bega, prin organizarea unui eveniment educativ cultural menit să pună specialități culinare aparținând minorităților din zona Banatului pe harta gastronomiei tradiționale multiculturale europene.
Participanții la eveniment au fost studenți, masteranzi și doctoranzi români și străini de la Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, coordonați de maeștrii în Artă Culinară (Cerasela Lungu – Maestru în artă culinară și Chef Florin Popa) unde au avut posibilitatea de a experimenta “arta” și “tehnica” preparării alimentelor, de a degusta și aprecia produsele tradiționale specifice bucătăriei românești, alături de cele ale minorităților germane, sârbești și maghiare, dar și de a promova gusturile, aromele și preparatele care deosebesc Banatul de alte regiuni ale țării.