Selectați pagina

Ultimele detalii despre PLAI 2021, la doi pași de comuna Dumbrăvița

Ultimele detalii despre PLAI 2021, la doi pași de comuna Dumbrăvița
Publicitate

Sunete și ritmuri descoperite de pe alte plaiuri, energie exuberantă creată prin fuziunea culturilor și un cadru diferit față de anii anteriori. PLAI a mers mereu dincolo de muzică, aducând în față oameni, proiecte, inițiative care fac comunitățile noastre mai funcționale, incluzive și deschise. Pentru noi, agenda activităților din timpul zilei este sufletul festivalului, o mulțime de ateliere și activități pentru toate vârstele oferite de către cei peste 60 de parteneri și prieteni ai festivalului – promit organizatorii în comunicatul de presă transmis redacției DumbravitaTV.ro.

Artiștii de la Plai 2021:

DakhaBrakha [UA]

Un proiect al Dakh Contemporary Arts Center și al directorului artistic Vladislav Troitsky, este un cvartet din Ucraina ce combină mai multe stiluri de muzică etnică. Câștigător al premiului Sergey Kuryokhin în 2009, cvartetul a participat de-a lungul anilor la diferite proiecte și evenimente. Printre acestea se numără participarea la festivalul Gogolfest, precum și realizarea unui cabaret la Dakh Contemporary Arts Center și intitulat Dakh Daughters. Au cântat pe diferite scene ale lumii la festivaluri precum Glastonbury sau Bonnaroo Music and Arts Festival unde au fost numiți de revista Rolling Stone “Best Breakout of the festival”.

Spectacolul lor este la fel de mult un spectacol de teatru cât și unul muzical. Scopul lor este să ia cântece populare refăcute din Ucraina și să le pună într-un mixer cu o gamă de stiluri contemporane.

Richard Bona & Alfredo Rodriguez Trio [CM & CU]

Interpretul carismatic, Richard Bona, care a fost considerat cel mai bun basist din lume,

– fapt evidențiat în numeroasele premii, distincții, colaborări și proiecte de success, va fi complementat pe scenă de prietenul său apropiat,  cubanezul Alfredo Rodríguez, pe care l-a cunoscut prin mentorul lor comun, legendarul Quincy Jones.

La PLAI, pe scenă li se va alătura și Ludwig Afonso la tobe, care a cântat alături de legende muzicale precum Ira Sullivan, Nestor Torres, Sammy Figueroa și Othello Mollineux.

Aynur [TR]

„A auzi vocea lui Aynur înseamnă a auzi transformarea tuturor straturilor de bucurie și suferință umană într-un singur sunet. Pătrunde atât de adânc în sufletul nostru, în inimile noastre și apoi pentru un moment suntem uniți într-o singură persoană. Este de neuitat. ” – Yo-Yo Ma

Aynur este unul dintre cei mai proeminenți cântăreți kurzi din vremurile noastre. Vocea ei unică infuzează muzica populară kurdă tradițională cu sensibilitatea contemporană a muzicii occidentale. Albumele ei sunt lăudate nu doar în mass-media turcească, ci și în mass-media internațională. A apărut pe coperta a numeroase reviste importante de worldmusic precum Songlines Magazine (2020), Folk Roots (fRoots), The London Times and Sons și a apărut în ziare importante precum The Guardian, El Pais și FAZ.

În 2017, Aynur a primit  premiul Master of Mediterranean Music de către Berklee College of Music MMI în categoria Femeile mediteraneene în acțiune, pentru contribuția sa la păstrarea tradițiilor orale populare kurde, interpretând repertoriul tradițional totodată infuzându-l cu alte stiluri occidentale moderne.

TootArd [SY]

TootArd este o trupă din Syria, fondată de doi frați: Rami și Hasan Nakhleh. Muzica lor combină stiluri muzicale precum: reggae, Tuareg și rock psihedelic, numele trupei facând referire la stilul lor muzical descris ca “mountain rock reggae” și amintind de peisajul din orașul în care s-au născut, format din munți calcaroși. Trupa își descrie sunetul ca fiind un vârtej disco, captivant care aduce un omagiu scenelor de dans din Vestul Asiei din anii ’80.

OUM [MA]

Oum El Ghaït Ben Essahraoui, cunoscută ca Oum, este o cântăreață, compozitoare și ambasadoare a culturii din Maroc ce combină în muzica ei multiple stiluri precum: jazz, gospel, soul, afrobeat și muzică Sufi. Originară din Casablanca, muzica sa rămâne unică datorită influențelor din cultura deșertului Marocan care pot fi simțite în albumul Zarabi.

Tre3mentions [RO]

Tre3mentions este un proiect realizat de către Lucian Nagy, Marcelle Poaty-Souami și Mircea Ardeleanu Jr. ce va debuta anul acesta la PLAI.

Tre3mentions vorbește despre cele trei taine ale copacului (rădăcină, trunchi, coroană), traduse muzical prin compoziții proprii și culegeri din stiluri muzicale folclorice din Imperiul Otoman, Tracia, Persia, India, Africa și America de Sud.

Yemen Blues [IL]

Yemen Blues este un concept muzical ce combină cântece tradiționale din Yemen cu funk, jazz și blues. Trupa a fost fondată de către cântărețul Ravid Kahalani care a crescut în Yemen, unde a învățat cântecele tradiționale ale poporului, extinzându-și apoi influențele muzicale în cultura Africii de Vest. Ravid a făcut echipă cu bassist-ul și compozitorul Omer Avital, împreună reușind să strângă diverși muzicieni de top din New York, Israel și Uruguay.

Sweet Charity DJ’s [ES/UK]

După ce au petrecut ani de zile călătorind în părți mai puțin cunoscute ale lumii, duo-ul Sweet Charity DJ’s a adunat o colecție de discuri mai puțin cunoscute, care garantat vă vor face să dansați. În 2008, au lansat locul HMS SWEET CHARITY la festivalul Glastonbury – un paradis tropical al deliciilor muzicale.

Ovidiu Zimcea [RO]

Pasionat de sunet și proiecții vizuale, primul său single a fost lansat ca un videoclip muzical în 2014, intitulat “Mapped”, iar în 2016 două EP-uri cu titlul “Infographics” și “The Thought That Counts” au fost lansate pe Bandcamp și Soundcloud. Un LP de debut este în prezent în lucru.

Ovidiu Zimcea este fost membru Paperjam și Exit Oz, cu care a și înregistrat EP-ul de debut și respectiv LP-ul. În 2016 și 2017 a făcut parte din trupa live a Alexandrinei iar în prezent este membru în Murnau.

Vineri 10.09

Richard Bona & Alfredo Rodriguez Trio [CM & CU]

Yemen Blues [IL]

Ovidiu Zimcea – dj set [RO]

Sâmbătă 11.09

Aynur [TR]

TootArd [SY]

Sweet Charity DJ’s [ES/UK]

Duminică 12.09

DakhaBrakha [UA]

OUM [MA]

Tre3mentions [RO]

Abonamentul Festivalului PLAI poate fi achiziționat la prețul de 108 de lei, online pe www.plai.ro. În perioada festivalului valoarea abonamentului va fi de 118 lei, iar biletele pentru o zi de festival vor putea fi achiziționate la 78 lei. Accesul este gratuit pentru copiii sub 12 ani.

Conform legislației curente, la festival pot participa atât persoanele vaccinate, cât și persoanele nevaccinate, dar care au un test PCR negativ realizat cu maximum 72 de ore înainte de eveniment sau un test rapid negativ efectuat cu maximum 24 de ore înainte de eveniment. Pot participa, de asemenea, persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 și au un document doveditor. Minorii sub 16 ani sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la festival.

E important de reținut că nu sunt acceptate testele antigen efectuate acasă și neînsoțite de buletin de analiză medicală eliberat de un laborator autorizat.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.plai.ro și www.facebook.com/PLAIFestival/

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...