Selectați pagina

„Un județ de 10” – Elevi din patru localități timișene vor planta zeci de copaci în curțile școlilor

„Un județ de 10” – Elevi din patru localități timișene vor planta zeci de copaci în curțile școlilor
Publicitate

Sub umbrela inițiativei Comitetului European al Regiunilor – Trees for Life, Consiliul Județean Timiș (CJT) susține o serie de proiecte care vizează extinderea suprafețelor împădurite și educația de mediu în județ. Un asemenea proiect este „Un județ de 10”, propus de Asociația Verde de Banat – se arată în comunicatul de presă remis DumbravitaTV.ro.

În cadrul acestuia, școlile sunt invitate să încurajeze elevii să planteze anual cel puțin 10 copaci/pomi în proximitatea unității de învățământ, astfel încât copiii să se poată ocupa și de îngrijirea lor. Proiectul va demara în 25 noiembrie cu sesiuni de plantare la unități de învățământ din Moșnița Nouă, Giroc, Timișoara și Peciu Nou.

„Ne dorim ca acest proiect să aibă continuitate în timp și să încurajeze organizarea de activități de mediu la nivelul școlilor din județ. Este important să le insuflăm copiilor dragostea de natură, iar școala are aici un rol important. Ne-am manifestat clar susținerea pentru inițiativa celor de la Verde de Banat, fiind convinși că întreaga noastră comunitate are doar de câștigat de pe urma acesteia”, spune președintele CJ, Alin Nica.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...