Selectați pagina

Ușoară scădere a vaccinărilor – Situația completă pentru comuna Dumbrăvița

Ușoară scădere a vaccinărilor – Situația completă pentru comuna Dumbrăvița
Publicitate

Aproximativ 100 de persoane sunt imunizați zilnic la Centrul de Vaccinare din Dumbrăvița (CVD), amenajat la Centrul de Zi de pe strada Kós Károly, colț cu strada Silvana. Conform Dr. Cosmina Ștefan, coordonatorul centrului, programații au în continuare întâietate, dar vă puteți prezenta în continuare doar cu cartea de identitate sau cu buletinul, însă pentru cei care doresc să primească cea de-a treia doză trebuie să fi trecut 6 luni de la ultimul vaccin anticovid administrat!

În Centrul de Vaccinare din Dumbrăvița suprarapelul se administrează exclusiv cu vaccinul Pfizer-BioNTech (Comirnaty), iar pentru cei care nu s-au inoculat până acum împotriva SARS-CoV-2 o pot face și cu vaccinul Johnson & Johnson (Janssen). De asemenea copiii care au împlinit 12 ani pot veni pentru vaccinare cu serul Pfizer-BioNTech.

„În continuare cei mai mulți vin pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin. Îi așteptăm și pe cei care nu s-au vaccinat încă, mai ales pe cei tineri, populația activă, din câmpul muncii, pe cei între 20 și 50 de ani. Din păcate vin puțini copii pentru administrarea primei doze” – ne-a declarat Dr. Cosmina Ștefan.

În aceste zile la CVD sunt distribuite tichetele de 100 de lei pentru cei imunizați în perioada 3-24 septembrie 2021.

Centrul de Vaccinare din comuna este deschis de luni până duminică, în intervalul orar 8-20. Conform statisticii transmise de Direcția de Sănătate Publică Timiș în luna octombrie, cu procentul de 54.50%, comuna Dumbrăvița avea cel mai mare procent de vaccinați din județ. Desigur, printre cei vaccinați la Centrul de Zi nu toți au buletin de Dumbrăvița, de exemplu dintre cei 71 de inoculați în ziua de joi, 11 noiembrie, doar 46 aveau domiciliul în comună.

De asemenea, cei înscriși la CABINET MEDICAL MEDICINA DE FAMILIE DR. BUCULEI, de pe strada Neptun nr. 18 – Dumbrăvița pot să se vaccineze cu Pfizer-BioNTech (Comirnaty) sau Johnson & Johnson (Janssen).

foto: MTI

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...