VIDEO: Aleșii locali nu sunt mulțumiți de carantinarea Dumbrăviței – Se va introduce testarea în masă?!
Posted by Eliza Negruț on 27th November 2020

Am intrat în a patra săptămână de carantinare. Inițial aceasta nu a avut efect, cazurile de infectare nu au scăzut, astfel că primarul comunei Horia-Grigore Bugarin a ajuns la concluzia că această măsură nu este necesară pentru comună, atâta timp cât pentru Timișoara nu se aplică aceleași reguli.

De aceeași părere este și consilierul local Daniel Cionca, care a depus la registratura primăriei Dumbrăvița un proiect de hotărâre privind testarea în masă a locuitorilor comunei în vederea depistării virusului SARS-COV-2.

Proiectul de hotărâre prevede alocarea sumei de 1 milion de lei din bugetul local pus la dispoziția comunei pentru situații excepționale.

Mai multe țări din UE și Asia au implementat măsura testării în masă a populației, iar după un timp scurt cazurile de infectare cu noul coronavirus au scăzut și au fost dispuse măsuri de relaxare.

Viceprimarul, Sergiu Grui, transmite un mesaj locuitorilor comunei și îi sfătuiește să respecte toate măsurile necesare pentru protejarea lor și a celor din jur.