Selectați pagina

VIDEO: Până la înființarea centrului de excelență, Husar trage un semnal de alarmă pentru finanțarea tenisului de masă!

Publicitate

De 13 ani, Nicoleta Husar mama tenisului de masă din Dumbrăvița face sacrificii imense pentru ca acest sportul să se dezvolte în ritm alert în localitate. În vacanțele școlare, la diversele competiții sportive sau cu ocazia cantonamentelor, lăcașul antrenoarei devine a doua casă pentru pentru mai mulți sportivi din România și din străinătate.

În lumea sportului se spune că performanța cere sacrificii, însă Nicoleta Husar chiar a pus la o parte viața personală și confortul propriei familii pentru ca în comuna noastră să facă performanță. În urma rezultatelor excelente, obținute pe plan național, zeci de copii din comună s-au îndreptat către acest sport. Sala de educație fizică din cadrul Școlii Gimnaziale s-a dovedit a fi neîncăpătoare, astfel că după mai mulți ani de pribegie, timp în care au evoluat în Sala Sporturilor din Giarmata, s-a construit Sala Polivalentă Dumbrăvița, locul unde pe lângă tenis de masă se organizează și alte evenimente sportive și sociale.

Visul suflării sportului cu mingea de celuloid este crearea unui centru de excelență pentru tenisul de masă. Astfel, sportivii din Dumbrăvița și cei atrași din alte părți, ar putea avea o sală pentru antrenament disponibil 24 ore din 24, iar în cadrul complexului sportivii ar putea beneficia și de cazare!

Casa de tip duplex a doamnei Husar din sudul Dumbraviței găzduiește uneori chiar și 14 sportivi, în trecut aici s-a cazat și campioana europeană Adina Diaconu. Am vizitat-o în această săptămână când „pensiunea” antrenoarei a avut doar patru oaspeți.

După cele 4 titluri câștigate în Superliga Feminina au venit rezultatele și la cei mici, ei reușind să câștige Paleta de Argint, cel mai râvnit trofeu de la copii și juniori. Federația Română de Tenis de Masă, un for care a privit de multe ori ostilitate ridicarea comunei pe plan sportiv, a fost nevoit să recunoască meritele echipei din comuna timișeană! Meciul decisiv din 2019 a fost câștigat pentru Dumbrăvița de micuțul Patrick Rákóczi, un băimărean de doar 12 ani, care face furori la nivel european!

Deian Sorescu s-a remarcat în celebrele turnee AmaTur, astfel că a făcut pasul spre mare performanță prin legitimarea la Dumbrăvița. Tânărul de 21 de ani din Reșița este omul de bază prin care ACS Dumbrăvița va reuși promovarea în Divizia A.

Daniel Burcea vine din Lugoj pentru a fi antrenat de doamna Husar, iar progresul este vizibil, și el face parte din echipa masculină alături de arădeanul Bogdan Roman și de tânărul dumbravițean Dániel Moldovan!

Mihai Gherman, vărul de doar 10 ani a lui Daniela sosit tot din Lugoj dar țintește sus în ping pong!

Cu o vastă experiență internațională, antrenoarea care a pus bazele secției de tenis de masă în Dumbrăvița pe când arăta mai mult că un sat, trage un semnal de alarmă legat de finanțarea sportului de către Consiliul Local.

Acesta speră ca aleșii comunei să finanțeze în continuare sportul performanța în cadrul Clubului Sportiv Comunal Dumbrăvița.

Publicitate

Despre autor

Mâncăm cu poftă la

Vă recomandăm

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...