Selectați pagina

VIDEO – Petiție semnată de sute de dumbrăvițeni și timișoreni pentru trotuare și piste pe Inelul 4 – Ce spun reprezentanții primăriilor

VIDEO – Petiție semnată de sute de dumbrăvițeni și timișoreni pentru trotuare și piste pe Inelul 4 – Ce spun reprezentanții primăriilor
Publicitate


Fără doar și poate, deschiderea porțiunii de nord-est a Inelului 4 între strada Avram Imbroane și drumul județean 691, prin strada Măcin și strada Constructorilor, a fost un real câștig pentru dumbrăvițeni. Chiar dacă echipa fostului primar din Timișoara a promis deschiderea traficului pentru primăvara anului 2016, drumul a fost terminat abia în vara anului 2022.

Întârzierea de șase ani nu a adus și un plus calitate lucrării. Cei care clamau dezvoltarea în forță au eșuat rapid în negocierile cu fabrica de cauciucuri pentru un traseu mai puțin îmbârligat. Lățimea șoselei lasă de dorit, dârele de cauciuc de pe marginea bordurilor stau mărturie multor întâlniri mai puțini dorite. Cele două piste înguste pentru biciclete sunt extrem de denivelate, cvasi impracticabile pentru un biciclist care se grăbește la locul de muncă. Desigur, nici haosul creat de tirurile și autocarele cu muncitori din zona industrială TRW-Continental nu deranjează prea mult autoritățile.

Totuși, cea mai mare problemă constă în faptul că trotuarul și pista nu continuă și dincolo de intersecția cu poarta centrului comercial BEGA Lipovei. Toți locuitorii din zonă sunt condamnați să se plimbe la cele trei mari supermarketuri, stațiile troleibuzului M14 sau la biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina” direct pe carosabil sau prin alei de pământ. Acest lucru n-ar fi singular pentru Timișoara și pentru zonele metropolitane, însă cei mai mulți șoferi-bizoni imediat ce intră în linie dreaptă în fața blocurilor turn Adora Forest o „dau blană” spre Dumbrăvița, nu de parcă până atunci ar respecta tăbliță cu 30 la oră. Ieșirea de pe străzile Mesteacănului, Luceafărului, Someș sau Mara este o adevărată aventură iar montare oglinzilor n-a ajutat foarte mult.

Strada Constructorilor se afla integral pe domeniul Timișoarei, iar primăria Dumbrăvița nu poate investi bani într-un teren care nu îi aparține. Pentru că trotuarele reprezintă o prioritate pentru administrația noastră, vom facilita dialogul dintre comunitate și Primăria Timișoara pentru a se găsi soluții rapide, avantajoase pentru locuitorii ambelor localități – ne-au transmis reprezentanții Primăriei Dumbrăvița

Desigur, până la deschiderea inelului, pe strada Constructorilor circulau mai mult riveranii, astfel că discrepanța față de situația actuală a făcut ca locuitorii să inițieze o petiție. 491 de persoane din Timișoara și Dumbrăvița au semnat pentru realizarea de trotuare și piste de biciclete.

Limita teritoriului administrativ se termină în gardul caselor celor din Dumbrăvița, după ce fostele administrații s-au înțeles în urmă cu șase ani, ceea ce s-a consimțit prin ordinul prefectului emis la 19 Iunie 2018, schimbările fiind înregistrate și la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară din Timișoara, iar în noul Planul Urbanistic General apare deja modificările de rigoare.

Așadar, în 2018 Dumbrăvița a cedat terenul de la axul drumului până la proprietățile private cu promisiunea – probabil verbală – ca cei din Timișoara să realizeze aici trotuare și piste de biciclete. Primăria Dumbrăvița are în continuare drept de servitute pentru a nu cere aprobări separate pentru eventualele intervenții la infrastructura de alimentare cu apă și de canalizare.

Modernizarea trotuarelor și realizarea unor trotuare noi este o prioritate pentru Primăria Timișoara, iar dovadă stau fondurile alocate în acest an pentru străzi și trotuare. Strada Constructorilor are, într-adevăr nevoie de amenajarea de trotuare, colaborăm cu comunitatea și urmează o discuție mai amplă, în cursul săptămânii viitoare – ne-a transmis Primăria Municipiului Timișoara.

Vom revenii cu noi amănunte după întâlnirea semnatarilor cu reprezentanții administrației locale.

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...