Selectați pagina

VIDEO: Pompierii de la ISU Banat, testează în premieră noile bărci de intervenție, pe lacul din Dumbrăvița

VIDEO: Pompierii de la ISU Banat, testează în premieră noile bărci de intervenție, pe lacul din Dumbrăvița
Publicitate

ISU Banat organizează în perioada 15-17 ianuarie 2020, un amplu exercițiu de salvare a persoanelor din ape înghețate, pe lacul de acumulare din Dumbrăvița.

Potrivit celor de la ISU Banat,  lacul din Dumbrăvița a fost ales tocmai din cauza faptului că aici, vin des persoane cu sănii și cu patine pentru a testa gheața lacului, punându-și astfel viața în pericol.

În cursul acestor trei zile, pompierii militari au testat în premieră, noile bărci de intervenție, special create pentru situații de urgență pe timp de iarnă, pe ape înghețate. Față de vechile bărci pneumatice care erau folosite pentru astfel de intervenții, cele noi au un avantaj important și anume că sunt foarte ușor de transportat, se umflă doar într-1 minut și jumătate și încap într-un rucsac.

Exercițiul în sine, durează în medie 2 ore și angrenează pompieri militari din 7 unități ale județului Timiș. Scenariul exercițiului constă în salvarea victimelor căzute în apa înghețată, cu ajutorul scafandrilor și a militarilor de pe barcă, cât și a celor de pe mal care aduc victimele în siguranță pe uscat, cu ajutorul unor corzi.

 

 

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...