Selectați pagina

4 benzi în Dumbrăvița – Alin Nica, nemulțumit de Technocer: „Am dat ultimatum, este posibil să pierdem finanțarea europeană”

4 benzi în Dumbrăvița – Alin Nica, nemulțumit de Technocer: „Am dat ultimatum, este posibil să pierdem finanțarea europeană”
Publicitate

Alin Nica, președintele Partidului Național Liberal – Filiala Timiș, a ținut astăzi o conferință de presă, în care a abordat mai multe teme din județ, printre care și proiectul de extindere la patru benzi a drumului județean 691, pe ruta Timișoara-Dumbrăvița-Giarmata, executat de SC Technocer.

„Contractul a fost semnat în 2019… noi încercăm pe deoparte să mobilizăm această firmă să-și facă treaba, dar pe de altă parte dacă reziliem contractul este posibil să pierdem finanțarea europeană. Suntem prinși între aceste două decizii foarte grele. Reziliezi contractul, pierzi jumătate de an pe proceduri – în cel mai fericit caz cu noi achiziții publice, punând în pericol finanțarea – sau nu reziliezi contractul și continuăm acest joc de-a șoarecele și pisica cu constructorul, și cu biciul și cu zăhărelul. Am dat deja un ultimatum constructorului, să văd mobilizare concretă pe șantier, în caz contrar luăm în serios decizia de a rezilia contractul cu toate consecințele de rigoare” – a declarat Alin Nica, cel care deține și președenția Consiliului Județean Timiș.

Într-adevăr, firma lugojeană se mișcă extrem de lent atât pe porțiunea Giarmata-Dumbrăvița-Centură, cât și porțiunea de doar un kilometru Centură-Dumbrăvița (strada Bele Bartok), unde în stilul specific constructorilor, au început lucrările, apoi le-au întrerupt, îngreunând substanțial circulația și așa anevoioasă. După cum se știe nu s-a luat nici-o decizie în ceea ce privește soluția tehnica legată de „pădurea de stâlpi” din comuna noastră. Sursele DumbrăvițaTV.ro spun că din cele 3-4 variante s-ar opta până la urma la mutarea/punerea stâlpilor între cele două benzi pe sens!

Fostul primar al comunei Dudeștii Noi a adăgat: „Această lucrare este cea mai problematică la ora actuală. Din păcate procedura de achiziție publică nu poate garanta că un constructor nu poate intra în faliment sau în insolvență în timpul derulării unui contract. Nu intru în detalii, asta privește firma respectivă, dar din câte știu, au procese cu diverși furnizori sau chiar cu ANAF-ul. Mai sunt și alte lucrări cu probleme, tot cu această firmă, este vorba de drumul județean ce leagă Sânmartinu Sârbesc și Sânmartinu Maghiar. Le-am spus să scoată tot și să reasfalteze pentru că lucrare nu era de calitate. Noi, de la Consiliul Județean vom lua toate măsurile, nu acceptăm să bată constructorii joc de noi. Pot să vă spun că avem și contructori care își fac treaba și care reușesc să ducă proiectele la bun sfârșit, în timpul contractat sau chiar mai devreme”.

foto: DumbravitaTV.ro

Publicitate

Despre autor

Vă recomandăm

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...