Administrația Națională de Meteorologie anunță Cod Galben și Portocaliu
Posted by Eliza Negruț on 25th September 2020

Administrația Națională de Meteorologie anunță COD GALBEN în intervalul 25 septembrie, ora 23:00 – 27 septembrie, ora 06:00. În acest interval va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Se vor semnala averse cu caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. Vântul se va intensifica treptat în toată țara, cu viteze la rafală în general de 45…60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100…110 km/h. În Moldova, Muntenia și Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60…80 km/h.

În intervalul 26 septembrie, ora 09:00 – 27 septembrie, ora 03:00, se anunță COD PORTOCALIU de ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată. În zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Oltenia, Muntenia și Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90l/mp.