Selectați pagina

Black Friday 2020: ce au cumpărat românii în cea mai așteptată zi din an

Black Friday 2020: ce au cumpărat românii în cea mai așteptată zi din an
Publicitate

Ediția de Black Friday din 13 noiembrie 2020 a stat sub semnul pandemiei, astfel oamenii s-au orientat către cumpărăturile online, căutând oferte din timp. Platforma online BLACKFRIDAY.ro, site-ul oficial al Black Friday România, a strâns date despre ce au cumpărat românii.

Black Friday s-a dovedit și în acest an un eveniment de o magnitudine excepțională, care a provocat deosebit de multă emoție în rândul iubitorilor de shopping. Cu toate acestea, pandemia și-a pus amprenta asupra evenimentului, nu atât asupra volumului de vânzări, cât mai ales asupra comportamentului de cumpărare.

Principala modificare pe care am sesizat-o a fost legată de categoriile de vârstă care au accestat ofertele de Black Friday. Astfel, față de anul trecut a crescut interesul persoanelor de peste 45 de ani și a scăzut, cu aproximativ 40%, interesul tinerilor cu vârsta de până în 34 de ani”, au precizat reprezentanții platformei BLACKFRIDAY.ro.

Pe ansamblu, cifrele arată că anul acesta au fost cu 20% mai multe persoane interesate de Black Friday, o evoluție aproximativ egală cu cea estimată de specialiștii platformei online.

„Interesul ridicat pentru acest eveniment online este justificat de perioada pe care o parcurgem, care a mutat o parte din comerțul tradițional spre online. Având acest mall virtual direct în buzunar prin intermediul telefonului mobil sau acasă, prin intermediul laptop-ului, clienților le-a fost mai facil să acceseze reducerile de Black Friday. În plus, mulți români au devenit mai atenți cu bugetele și caută cu mai mult interes oferte avantajoase”, arată analiza BLACKFRIDAY.ro.

Mai puține vacanțe, mai multe tablete

De Black Friday 2020 au fost observate schimbări semnificative și la categoriile de produse unde clienții au preferat să comande online. Astfel, dacă în anii anteriori secțiunile de fashion ori vacanțe erau printre cele mai accesate, anul acesta segmentul IT a avut creștere.

Așa cum era de așteptat, clienții au comandat mai multe produse din categoria laptop-uri și tablete, cel mai probabil pentru a acoperi necesarul creat de desfășurarea școlii online. Creșteri importante s-au înregistrat și la categoriile electrocasnice, componente pc, telefoane, televizoare și cărți”, au afirmat reprezentanții platformei BLACKFRIDAY.ro.

Scăderi au fost înregistrate la categoriile următoare: vacanțe, haine, încălțăminte, home & deco. La produsele de lux, precum bijuterii, ceasuri, parfumuri, cosmeticele, foto & video s-a constatat o tendință de diminuare a vânzărilor.

Ora de aur

Potrivit platformei online, în acest an cel mai mare interes pentru reduceri a fost vineri la miezul nopții, urmat de ora 7 si 19.

Tot mai multe magazine dau startul Black Friday mai devreme. Așa se face că s-a observat un punct ridicat al interesului și joi la ora 19, dar ziua de vineri rămâne ziua cu cele mai multe comenzi din an”, explică reprezentanții platformei BLACKFRIDAY.ro.

Analiza arată și faptul că, în continuare, comerțul online rămâne sub dominația mobile shopping, cele mai multe accesării fiind de pe telefonul mobil. De asemenea, anul 2020 a reconfirmat preferința românilor pentru plățile online, cele mai multe cumpărături fiind achitate cu cardul bancar.

Despre BLACKFRIDAY.ro

Platforma BLACKFRIDAY.ro reprezintă site-ul oficial al evenimentului Black Friday în România și cuprinde magazine online, cu oferte speciale dedicate acestui eveniment. Anul acesta, oferta magazinelor partenere a cuprins reduceri de până la 90%, pachete de tip 1 + 1, dar și transport gratuit pentru anumite categorii de produse.

În prezent, pe platforma BLACKFRIDAY.ro sunt active peste 100 de magazine online, oferind cumulat sute de mii de produse, din domenii diverse precum: fashion, home & deco, turism, electronice și electrocasnice, bricolaj, componente IT, gadget-uri, produse de îngrijire personală și pentru casă, jucării, parfumuri, produse foto-video, bijuterii etc.

Sursă foto: blackfriday.ro

Publicitate

Despre autor

Vă recomandăm

Vă recomandăm

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...