Selectați pagina

Ce spun autoritățile locale după ce IPJ Timiș a aplicat o sancțiune de 9000 de lei pentru operatorul de transport școlar din Dumbrăvița – VIDEO

Ce spun autoritățile locale după ce IPJ Timiș a aplicat o sancțiune de 9000 de lei pentru operatorul de transport școlar din Dumbrăvița – VIDEO
Publicitate

Dumbrăvița este printre puținele comune, alcătuite dintr-o singură localitate, care deține transport școlar propriu. Serviciul a fost introdus în urmă cu mulți ani, atunci când la școala gimnazială veneau zeci de elevi din Pișchia, Murani sau Cerneteaz. După ce instituția de învățământ n-a mai acceptat copii proveniți din alte comune, serviciul a fost menținut pentru copiii din Dumbrăvița, chiar dacă mulți dintre ei au la dispoziție linia M45, linie metropolitană dedicată zonei Cora.

Când temperatura o permite mulți elevi aleg să circule pe jos, cu bicicleta sau cu trotineta, dar odată cu scăderile de temperatură unii au decis să ajungă acasă cu ajutorul transportului școlar. Ieri, în presa locală din Timișoara a apărut o filmare în care mai mulți copii sunt transportați în picioare într-un microbuz școlar din Dumbrăvița. După imaginile apărute, IPJ Timiș s-a autosesizat, iar operatorul, adică Primăria Dumbrăvița, a fost amendat cu 9000 de lei.

”Cu privire la imaginile apărute în mass-media, la data de 16.11.2022, polițiștii Serviciului Rutier s-au sesizat din oficiu și au efectuat verificări pentru stabilirea normelor rutiere încălcate, iar în aceasta dimineață 17.11.2022, autovehiculul a fost oprit în trafic pentru control, polițiștii constatând că operatorul de transport nu deținea copie conformă a certificatului de transport în cont propriu, fapt pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 9000 de lei conform HG 69/2012. Ca și măsură complementară, au fost reținute plăcuțele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare.” – a transmis presei Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Timiș.

Primăria Dumbrăvița asigură din surse proprii, în mod gratuit, transportul școlar pe raza comunei, fără niciun sprijin din partea altor autorități, așa cum se întâmplă în alte județe. Contrar celor vehiculate pe rețelele sociale, licența de transport este valabilă până în 2026, iar școala gimnazială nu a primit până acum reclamații din partea părinților sau a elevilor.

Iată ce ne-a declarat Horia Bugarin, primarul Dumbrăviței, respectiv Adrian Nicola, directorul școlii.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...