COVID-19: 4 vaccinuri dezvoltate de China
Posted by Laura Moldovan on 16th September 2020

China are, împotriva virusului COVID-19, patru vaccinuri în etapa finală a studiilor clinice. Cel puțin trei din ele au fost date unor angajați din domenii prioritare în cadrul unui program de urgență lansat în iulie.

Vaccinurile dezvoltate în China ar putea fi folosite de public din noiembrie, potrivit unui oficial al Centrului Chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), relatează Reuters.

Guizhen Wu, şef al CDC, expert în biosecuritate, a declarat într-un interviu acordat televiziunii de stat chineze că „Faza a treia a studiilor clinice se desfăşoară fără probleme, iar vaccinurile ar putea fi gata pentru publicul larg în noiembrie sau decembrie”. Acesta a afirmat că nu a avut simptome anormale în ultimele luni în urma administrării unui vaccin experimental în aprilie, însă nu a precizat la ce vaccinuri se referă.

O unitate a farmaceuticului uriaș China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) și Sinovac Biotech, listată în China, dezvoltă în cadrul unui program de stat de utilizare de urgență cele trei vaccinuri. Al patrulea vaccin este dezvoltat de CanSino Biologics și a fost aprobat pentru utilizare de armata chineză în iunie.

În luna iulie Sinopharm a afirmat că vaccinul său ar putea fi gata pentru public până la sfârșitul anului după încheierea celei de-a treia fază a studiilor clinice.

Sursă: Agerpres

Sursă foto: romania-azi.org; descopera.ro