Selectați pagina

FEST FDR SOS 2020 a ajuns la ediția cu numărul 24. Avem programul întreg din septembrie

FEST FDR SOS 2020 a ajuns la ediția cu numărul 24. Avem programul întreg din septembrie
Publicitate

Dumbrăvițenii sunt invitați, în cadrul FEST FDR SOS 2020, la două spectacole. Unul în limba maghiară și unul în limba română. Ambele au loc la ora 20,00.

Primul spectacol se numește „KOVACS JANOS MOARE”, de Hatházi András, regia artistică Zakariás Zalán și este prezentat de Teatrul „Tomcsa Sandor” Odorheiu Secuiesc. Spectacolul are traducere în limba română la cască și este recomandat spectatorilor de peste 12 ani.

KOVACS JANOS MOARE

Birocrația morții – cei care au avut de-a face cu ea, cunosc situația, iar cei care încă nu, o resimt adânc. Tatăl lui Kovács András este pe moarte, iar el nu reușește să se elibereze de sarcina care izvorăște din ideea pierderii. Tatăl său moare, iar el se pierde în labirintul formalităților funerare, deși ceea ce așteaptă este liniștirea sufletească. O poveste tragi-comică despre cursa cu obstacole pe care o reprezintă formalitățile funerare – „riturile de trecere” ale societății contemporane.

Teatrul Național Târgu-Mureș, Compania Liviu Rebreanu prezintă cel de-al doilea spectacol, „CONSTANTIN”, de Alexandru Popa, regia artistică Tudor Lucanu. Spectacolul este recomandat spectatorilor de peste 14 ani.

Constantin

Comploturi, intrigi, strategii de manipulare, negocieri, duplicitate, trădări, promisiuni. Acestea au fost dintotdeauna instrumentele utilizate de politicieni pentru a se menține la putere. Dar ce se întâmplă atunci când acestea nu mai pot fi folosite? Spectacolul pe care îl propun urmărește povestea lui Constantin Brâncoveanu dincolo de mit, încercând să îl descopere ca pe un om care încearcă să supraviețuiască unor contexte politice nefavorabile. Vă invit să asistați la o pendulare continuă între tragedia omului și comicul moravurilor, între atunci și acum – două perioade în care redefinirea valorilor are o importanță majoră, între lumea materială și cea spirituală.

Ambele spectacole au loc pe scena A ut Dor. Această scenă este montată de TNTm în Parcul Civic, lângă sala 2 în aer liber și are dimensiunile de 10 x 10 m. Capacitatea scenei este de 96 de locuri pentru spectatori, amplasate în conformitate cu normele privind combaterea coronavirusului.

Biletele pot fi cumpărate online pe www.tntimisoara.com ori de la Agențiile Teatrului Național. Elevii și studenții au reducere de 75% la achiziționarea biletelor, iar pensionarii și grupurile mai mari de 15 persoane beneficiază de o reducere de 50%.

Pentru spectacolele care mai pot fi urmările la TNTm în luna septembrie click aici.

FEST FDR este cel mai important festival dedicat dramaturgiei românești. Plasate în context european. TNTm organizează cea de-a 24-a ediție a acestui festival. Tema ediției este SPAM.

Publicitate

Despre autor

Vă recomandăm

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...