COVID-19: noi cazuri de infectare în Timiș
Posted by Laura Moldovan on 24th September 2020

Miercuri, 23 septembrie, pe raza județului, au fost carantinate 123 de persoane și au intrat în izolare 75, anunță Prefectura Timiș.

În ultimele 24 de ore 57 de persoane au fost confirmate cu virusul COVID-19. Cazurile de infectare sunt din Timișoara – 38, Giroc-2, Chișoda (Giroc) – 2, Babșa (Belinț) – 2, Giarmata Vii (Ghiroda) -1, Giarmata – 1, Săcălaz – 1, Lugoj -1, Cladova (Bethausen) – 1, Nerău (Teremia Mare) – 1, Periam – 1, Sânnicolau Mare – 1, Jimbolia – 1, Saravale – 1, Sânandrei – 1, Hodoni (Satchinez)-1, Sânmihaiu German (Sânmihaiu Romîn) – 1.

În această dimineață, numărul total de persoane internate confirmate COVID-19 a ajuns la 162. În ceea ce privește rata de infectare, aceasta este de 0,55 la mia de locuitori.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, în ultimele 24 de ore, pe raza unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, misiuni privind verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurilor de protecție individuale și respectarea măsurii de carantinare de către persoanele aflate în locațiile declarate.

Pentru siguranța proprie și a celor din jur, oamenii trebuie să:

respecte regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și să limiteze la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!

evite zonele aglomerate unde sunt expuși la contact direct și interacțiunea cu un număr mare de persoane, cum ar fi adunările publice, zone de trafic intens, zonele de recreere, locurile de joacă!

respecte cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități!

poarte masca de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite!

Sursă foto: europa-creativa.eu; Forbes.ro