Selectați pagina

50.000 de sms-uri au făcut ca Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeș” din Timișoara să poată lupta împotriva COVID-19

50.000 de sms-uri au făcut ca Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeș” din Timișoara să poată lupta împotriva COVID-19
Publicitate

Aproximativ 50.000 de sms-uri au făcut ca Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeș” din Timișoara să poată duce lupta împotriva Covid 19 în primele luni ale pandemiei. Banii au fost strânși în urma unei campanii publice derulată de Fundația Laurențiu Ciucur pentru Asociația Doctor Victor Babeș Timișoara.

Nici un spital din lume nu a fost pregătit pentru o pandemie. Dar, datorită ajutorului dat de Fundația Laurențiu Ciucur, care ne-a pus la dispoziție baza de date și logistica necesară, dar și un număr unic special, am reușit să trecem cu bine peste primele săptămâni în lupta cu noul coronavirus. Este o legătură de suflet, veche, între asociația spitalului nostru și Fundația Laurențiu Ciucur. Prietenii noștri de la una dintre cele mai cunoscute și implicate fundații din Banat și-au lăsat propriile proiecte deoparte și au venit alături de noi. La fel au făcut-o și miile de oameni din întreagă țară care, pe lângă mesajele de susținere pe care ni le-au trimis în toată acestă perioadă de luptă cu Sars-Cov 2, au ales să doneze bani pentru spitalul nostru prin apelul dat la un număr taxabil. Noi am încercat să nu îi dezamăgim și să câștigam cât mai multe bătălii pe frontul anticovid. Și până acum cred că am reușit. Mulțumim din suflet celui care a avut inițiativa acestui proiect, coordonatorul fundației, Zaharia Ciucur, omul care luptă de aproape 30 de ani pentru a aduce bucurie în ochii copiilor și tinerilor care suferă de Distrofie Musculară Progresivă Duchenne.”, precizează doctorul Virgil Musta, șef secție Boli Infecțioase 1, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

Virgil Musta

Banii strânși prin intermediul campaniei de mobilizare publică Stop #Covid 19, începută imediat după declanșarea stării de urgență, a fost de 426.000 lei și au ajuns în contul Asociației Doctor Victor Babeș. Suma a fost folosită exclusiv pentru achiziția de echipamente, materiale de igienă și protecție, dar și programe de eficientizare a luptei împotriva noului coronavirus.

Vreau să mulțumesc prietenilor noștri de la Fundația Laurențiu Ciucur care au fost întotdeauna alături de noi. Ei au venit cu această idee minunată, de a ne ajuta la începutul pandemiei. A fost o adevărată gură de oxigen pentru spital. Datorită lor am reușit în prima fază să obținem banii pentru materialele sanitare, pentru echipamentele de care era atâta și atâta nevoie. Nu mai vorbesc de banii din care s-au cumpărat în primele săptămâni aparatură, măști sau combinezoane. Mi-aș dori, însă, să fi putut să mulțumesc personal fiecăruia dintre zecile de mii de oameni care au donat bani, prin apelurile telefonice pe care le-au dat. Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc și firmelor din întreaga țară care au făcut donații de ventilatoare, paturi și chiar ustensile medicale. Și cu toții au vrut să rămână anonimi, la fel ca și cei care, prin sms-ul trimis la un număr taxabil cu 2 euro, au contribuit la strângerea banilor folosiți exclusiv în lupta cu noul coronavirus”, precizează prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

Campania derulată de Fundația Laurențiu Ciucur a avut loc sub sloganul ”Împreună suntem întotdeauna puternici!”

Publicitate

Despre autor

Vă recomandăm

Vă recomandăm

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...