Selectați pagina

Cupa României: Dumbrăvița s-a calificat în faza următoare, în dauna lui Sorin Bălu – Declarații Cosmin Stan

Cupa României: Dumbrăvița s-a calificat în faza următoare, în dauna lui Sorin Bălu – Declarații Cosmin Stan
Publicitate

CSC Dumbrăvița a debutat cu dreptul în ediția 2022/2023 a Cupei României. Calificați direct în Turul 3, băieții lui Cosmin Stan au reușit o victorie astăzi, 1-0, în deplasare, la formația de Liga a III-a CS Avântul Periam, antrenată de Sorin Bălu.

Meciul s-a desfășurat sub semnul echilibrului, ambele combatante având ocazii importante de a marca. Plasa s-a scuturat însă doar o singură dată, în minutul 37, atunci când căpitanul de astăzi, Răzvan Ghinescu, a centrat de pe dreapta, iar tânărul Patrick Pașcalău a înscris cu o lovitură de cap. Este primul gol marcat într-un meci oficial pentru echipa alb-verde de atacantul în vârstă de 16 ani, care a avut o prestație apreciată și în ultimul meci de campionat, cu AFC Unirea 04 Slobozia.

Grație succesului de azi, de la Periam, echipa din Dumbrăvița se califică în faza play-off a Cupei României, ultima înaintea începerii fazei grupelor. În runda următoare, pe lângă cele 24 de câștigătoare din Turul 3, vor intra în competiție și cele mai slab cotate opt echipe din Superligă.

Pentru dumbrăvițeni, urmează o deplasare dificilă în campionat, pe terenul unei alte nou-promovate, CS Minaur Baia Mare. Partida din Maramureș contează pentru etapa a 7-a a Ligii a II-a și va avea loc sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 11.00.

Avântul Periam (antrenor Sorin Bălu): Voinea – Mureșan (cpt.), B. David, Mitrea, Gălățan – Gașpar, Pițuc (77, Ologu), Mager (83, Popescu), Kuhn (68, Viașu) – Siminiceanu, Sîntean

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Mikloș – Bura-Koț, Gîsă, Bain – Tismonar, Olaru, Tănase (85, Martinov), L. Bodri (85, D. Popa), Ghinescu (cpt.) – Paulevici (62, Simon), Pașcalău (70, Curea)

Declarații Cosmin Stan

„Un joc de care aveam nevoie. Aveam mare nevoie de acest joc, de această victorie, de această calificare pentru ceea ce urmează în campionat. Poate dacă nu aveam aceste rezultate negative în Liga a II-a, nu aș fi pus atât preț pe meciul de Cupă, deși e clar că am fi venit să ne calificăm. Dar poate că ar fi jucat mult mai mulți tineri. Așa, am avut nevoie de calificare pentru moralul nostru. Chiar dacă am obținut-o la limită, cred că e o victorie foarte importantă pentru noi. Atitudinea a fost așa cum mi-am dorit, iar față de alte meciuri ne-am organizat bine. În plus, am avut foarte multe ocazii și aici e nemulțumirea legată de meciul de astăzi. Am tratat cu foarte mare superficialitate cele cinci-șase ocazii imense pe care le-am avut. E mai greu să ratezi din asemenea poziții”.

„Am întâlnit un adversar care și-a vândut foarte scum pielea. O echipă bine pregătită, mult în creștere față de ceea ce am văzut la ei în sezonul trecut. Au avut și cei de la Periam ocaziile lor, cu șuturi multe de la distanță, foarte periculoși la fazele fixe, dar ne-am descurcat bine. Ceea e cel mai important am obținut, adică această victorie de moral pentru noi”.

„Cum spuneam, Patrick Pașcalău e un copil foarte talentat. El trebuie să rămână cu picioarele pe pământ și să muncească din acest moment și mai mult. Are șanse foarte mari să joace la nivel superior. Având asemenea evoluții, sunt convins că nu va rămâne foarte mult timp la Dumbrăvița!”.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...