Selectați pagina

Dumbrăvița începe aventura în Cupa României

Dumbrăvița începe aventura în Cupa României
Publicitate

CSC Dumbrăvița își începe aventura în ediția 2022/2023 a Cupei României. În turul 3 al competiției alb-verzii, întâlnesc CS Avântul Periam, fosta adversară din eșalonul al treilea. Meciul va avea loc mâine, de la ora 16:30, pe stadionul „Comunal” din Periam.

După trei înfrângeri consecutive în campionat, meciul de la Periam, din Cupa României, e văzut ca o șansă de reabilitare de antrenorul echipei, Cosmin Stan.

„E o oprtunitate bună pentru noi de a ieși din această serie de rezultate negative. Avem nevoie de o calificare, o victorie ne-ar da un alt entuziasm și un alt elan pentru viitorul meci de campionat, cel de la Baia Mare. O să pregătim meciul în așa fel încât să câștigăm la Periam. Sper să îl pregătim bine și să ne calificăm”, a spus Stan.

Cu Avântul Periam nu ne-am mai duelat oficial din toamna anului trecut. În sezonul regular al stagiunii care ne-a adus promovarea în Liga a II-a, am obținut victorii clare în ambele confruntări directe: 6-0 în deplasare, la 28 august 2021, și 6-2 acasă, la 29 octombrie 2021. În iarnă, echipa a fost preluată de Sorin Bălu, fiind puternic întărită și la nivel de lot. Astfel, Avântul s-a salvat de la o retrogradare ce la un moment dat părea inevitabilă, iar în acest start de campionat în Liga a III-a a bifat o victorie (3-2 la ACB Ineu în prima etapă) și două înfrângeri (1-2 cu Pobeda Dudeștii Vechi și 0-4 la Ghiroda). În Cupa României, formația din Periam a început în Turul 1, unde a trecut cu 3-2 de Pobeda Dudeștii Vechi, după care, în faza următoare, a învins-o cu 3-1 pe Progresul Pecica.

„I-am văzut în prima repriză cu Ghiroda, când s-au ținut destul de bine, i-am văzut și în alte meciuri. Rezultatele vorbesc pentru ei, sunt o formație schimbată în bine. Și în acest început de campionat, și pe finalul sezonului trecut, au arătat foarte bine, clar datorită antrenorului Sorin Bălu”, a mai spus Cosmin Stan.

Cele 24 de câștigătoare din turul 3 al Cupei României vor avansa în faza play-off, unde vor fi introduse și opt echipe din Liga I. Din play-off, 16 echipe vor accede în faza grupelor, alături de primele opt clasate din eșalonul de elită. Vă amintim, din acest sezon, Cupa României și-a schimbat formatul, renunțându-se la sistemul rundelor eliminatorii de la începutul competiției și până în finală.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...