Selectați pagina

FOTO: Seniorii din sat s-au încălzit la Szentes pentru Zilele Dumbrăviței

FOTO: Seniorii din sat s-au încălzit la Szentes pentru Zilele Dumbrăviței
Publicitate

Seniorii din Corul „Vârstnicilor/Szépkorúak” din comună sau încălzit pentru Zilele Dumbrăviței la Szentes, la Festivalul Ghiveciului. Duminică de la ora 17:45 vor urcă pe scenă amplasată lângă Parcul Central!

Relația de înfrățire dintre Dumbrăvița și Szentes este cea mai naturală, având în vedere că la sfârșitul secolului XIX 133 de familii din oraș au înființat satul de lângă Pădurea Verde.

De peste două decenii, în localitatea din județul Csongrád-Csanád se organizează cu mare succes Festivalul Ghiveciului, unde an de an participă și o delegație din Dumbrăvița. La sfârșitul săptămânii trecute, pe lângă reprezentanții primăriei au participat la evenimentul gastronomic și membrii grupului „Szépkorúak”, cei care colaborează strâns cu Asociația Árpád Szabadidős Sportklub din Szentes.

Păstrăm o relație foarte bună, participăm la toate evenimentele din Dumbrăvița și îi invităm cu mare drag la evenimentele noastre din Szentes. Vara aceasta mai mulți copii de la secția maghiară au fost la noi în tabără – a declarat Jánosné Krauszné, cea care a preluat frâiele asociației după moartea fondatorului Gábor Léhi.

În acest an s-a aprins focul sub 300 de ceaune pe mai multe străzi din Szentes, iar membrii asociației au preparat un ceaun special pentru oaspeții din Dumbrăvița.

Într-adevăr avem o relație specială cu cei din Szentes. Participăm an de an la mai multe evenimente de aici. Deobicei gătim și noi un ghiveci, dar acum am venit cu o echipă mai restrânsă, având în vedere că Grupul „Gospodinelor” a onorat invitația celor din Balinț – ne-a spus Ildikó Dénes, lidera comunității maghiare din Dumbrăvița.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...