Selectați pagina

ESTE OFICIAL: Avem rata de incidență a infecțiilor cu Coronavirus în Dumbrăvița

ESTE OFICIAL: Avem rata de incidență a infecțiilor cu Coronavirus în Dumbrăvița
Publicitate

Direcțiile de Sănătate Publică au informat, luni, 7 septembrie, care este situația epidemiologică a fiecărei localități. Trei zile au la dispoziție școlile pentru a emite scenariul adoptat pentru începerea anului școlar 2020-2021.

Criteriul este media de infectări la mia de locuitori. În această privință, rata de incidență în comuna Dumbrăvița este de 0,48 la mia de locuitori. Astfel, în școala din comună ar putea fi adoptat scenariul verde.

Ce înseamnă scenariul verde?

Înseamnă că mai puțin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu virusul COVID-19, în ultimele 14 zile. Este varianta cea mai optimistă.

Monica Anisie, Ministrul Educației, a declarat, duminică seara că școala va începe în data de 14 septembrie. Iată declarația acesteia: „Școala începe pe 14 septembrie, chiar dacă au fost discuții cu anumiți specialiști epidemiologi care recomandau să amânăm începutul de an școlar sau să începem în sistem online tocmai pentru ca boala să se poată consuma”. Ministrul a mai completat: „Noi mâine așteptăm de la direcțiile de Sănătate Publică rapoartele privind situația epidemiologică pe fiecare localitate în parte. Deci mâine vor fi comunicate inspectoratelor școlare aceste date și urmează ca fiecare unitate de învățământ să aleagă scenariul pe care îl pune în raport cu situația epidemiologică”.

Ministrul Educației, Monica Anisie a precizat că în cazul scenariul verde, prezența la școală este obligatorie, nu opțională. Aceasta a declarat: „Atât timp cât nu există niciun pericol, nu văd de ce nu trebuie să își trimită părintele copilul la școală. Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență este luată împreună cu DSP. Deci dacă de acolo se spune că nu există niciun pericol, nu văd de ce nu ar participa la cursuri elevii”.

Aici puteți accesa documentul detaliat cu simularea scenariilor care se aplică fiecărei localități în parte.

Sursă: Mediafax

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...