
FOTO – Dumbrăvițenii și-au arătat măiestria și la ediția a IX-a a Concursului de Preparare a Cârnaților Tradiționali din Tormac

După succesul obținut la începutul lunii februarie la un eveniment gastronomic ținut în premieră la Szentes (Ungaria), Asociația Maghiarilor din Dumbrăvița (Újszentesi Magyarok Egyesülete) a participat sâmbătă, 1 martie, la un alt concurs internațional. Așadar, la ediția a IX-a a Concursului de Preparare a Cârnaților Tradiționali din Tormac – organizat de localnici în mod tradițional la casa de cultură din comuna timișeană – echipa dumbrăvițeană s-a aflat în competiție cu alți meșteri iscusiți din Banat.
Juriul prezidat de Dr. Ing. Tiberiu Abraham, un expert recunoscut în domeniul industriei alimentare, a decis ca dumbrăvițenii coordonați de Lajos Bereczki să câștige premiul I. acordat pentru preparatele evaluați pe baza mai multor criterii: gust, aspect, echilibrul condimentelor și autenticitatea rețetei.
În cadrul evenimentului delegația dumbrăvițeană a avut și un scurt moment artistic.
foto: Clement Lupu