Selectați pagina

Grupul Maxagro, o familie cu talent în afaceri

Grupul Maxagro, o familie cu talent în afaceri
Publicitate

eratorul Dan Berinde, în cadrul workshop-ului cu tema „Transferul de leadership între generații și nu numai”, organizat la Timișoara în cea de-a doua zi a evenimentului Business Days derulat la Iulius Congres Hall.

În perioada 17-18 iunie a avut loc evenimentul Timișoara Business Days 2024, unde s-au întâlnit 500 de participanți din industriile IT&C, tehnologie, industria medicală & pharma, automotive, producție, retail, telecomunicații, HORECA, stomatologie, financiar-bancar, energie, agri-business, FMCG, eCommerce.

Între acestea, grupul Maxagro a fost reprezentat atât de Janco Zifceak, cofondator, și Alexandra Zifceak, manager al grupului, dar și de Daiana Zifceak și Andreea Zifceak, ambele manageri Maxagro, care – alături de Ovidiu Toader, antrenor de antreprenori – au vorbit celor prezenți despre Productivitate și eficiența în agricultură. Cu o vechime de 31 de ani, grupul Maxagro se ocupă de agricultură și s-a dezvoltat ulterior cu divizii de zootehnie, utilaje și, mai recent, drumuri.

„Afacerile mele sunt ca și copiii mei. Am muncit pentru tot ceea ce am și am început cu cinci hectare, iar acum am 12. 500 de hectare și le știu pe fiecare. Am și avut ocazia să vând, dar nu s-a întâmplat asta. Nu știu cum ar fi fost, dar pe atunci nu aveam fondurile necesare pentru visurile pe care le aveam. A trebuit să muncesc tot timpul pentru tot ce am făcut. Am învățat din greutăți, iar în ceea ce privește copiii, ei trebuie să câștige să merite. Fiind o afacere de familie încercăm să rămânem uniți și mi-aș dori ca și copiii să rămână la fel, lângă noi, să nu plece. E important să încerce, ca să vadă cum e. Eu i-am lăsat să lupte și îi las, ca să învețe”, a spus Janco Zifceak, în cadrul discuțiilor.

Alexandra Zifceak se implică în toate activitățile grupului, de cinci ani. „Mi-am dorit din toată inima să mă implic, sunt foarte implicată în afaceri pentru că noi suntem foarte familiști. În fiecare zi la prânz mâncăm împreună cu familia, în fiecare duminică mergem la biserică împreună toată familia și această pasiune s-a impregnat în toată familia. Cred că secretul nostru este că ne susținem unii pe alții, tot timpul. Când sunt lucruri noi, îmi spun părerea, tata mă ascultă dar cele mai multe ori mergem pe experiența lui”, a dezvăluit aceasta.

Daiana Zifceak și Andreea Zifceak, ambele manageri Maxagro, alături de Ovidiu Toader, antrenor de antreprenori, au vorbit celor prezenți despre „Productivitate și eficiență în agricultură”, subiect coordonat de prof. univ.dr. Cosmin Alin Popescu, rectorul Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” Timișoara. De altfel, viziunea și intențiile de dezvoltare ale ambelor instituții prezente la Business Days – Maxagro și USV „Regele Mihai I” – se întâlnesc în domeniul agriculturii rurale, al cercetării și practicii, ceea ce a creat deja premisele unei apropiate colaborări inter-instituționale, pe toate palierele.

În perioada 17-18 iunie a avut loc evenimentul Timișoara Business Days 2024.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...