Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara a devenit gazda proiectului „Speranța Trăiește în Inimile Copiilor”
„Proiectul ‘Speranța Trăiește în Inimile Copiilor‘: Sprijinul Rotary CLUB Timișoara în Inițiativa de Excelență Medicală a Institutului de Boli Cardiovasculare din Timisoara ” – merge mai departe.
Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara este bucuros ca a devenit gazda proiectului „Speranța Trăiește în Inimile Copiilor”, inițiat de Rotary Club Timișoara. Această colaborare are ca scop susținerea și dezvoltarea calității serviciilor medicale pentru copiii cu afecțiuni cardiace, prin specializarea medicilor în chirurgia pediatrică în Germania.
În octombrie a anului trecut, Rotary Club Timișoara a organizat spectacolul caritabil „Salut, Banatul meu”, care a captat atenția comunității timișorene (rotariene și non-rotariene).
Evenimentul a fost amplu mediatizat și a reușit să strângă fondurile necesare pentru prima echipă de medici timișoreni care va fi primită la Bad Oyenhausen între 20 ianuarie și 23 februarie 2024.
Această primă echipă formată din șase medici, inclusiv chirurgi și anesteziști, va beneficia de experiența și îndrumarea medicului profesor universitar dr. Eugen Săndică, coordonatorul Clinicii de Chirurgie a Malformațiilor Cardiace din cadrul Centrului de Boli Cardiace din Bad Oeynhausen, Germania.
Obiectivul este să ofere acestor specialiști o pregătire superioară într-un domeniu în care România se confruntă cu un număr redus de specialiști.
Fondurile necesare programelor de instruire, inclusiv transportul, cazarea și masa, sunt acoperite de resursele generoase ale Clubului Rotary Timișoara, partener al Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara.
O altă echipă urmează să plece în Germania în perioada lunilor martie – aprilie, pentru a continua această activitate esențială.
Președintele Rotary Club Timișoara, Daniel Marcu, a subliniat dorința de a atrage și alți sponsori pentru a extinde programul și pentru a sprijini mai multe echipe de medici în viitor. În acest fel, se dorește creșterea calității și a numărului de intervenții chirurgicale, oferind astfel copiilor cu malformații cardiace șansa de a fi tratați în țara noastră.
Profesorul universitar dr. Constantin Luca, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara, a subliniat importanța acestui proiect în îmbunătățirea serviciilor medicale și a exprimat speranța că acest demers va contribui la creșterea numărului de intervenții chirurgicale pentru copiii cu afecțiuni cardiace.