Selectați pagina

Este oficial: a intrat în vigoare mărirea alocațiilor propusă de Guvernul României

Este oficial: a intrat în vigoare mărirea alocațiilor propusă de Guvernul României
Publicitate

De marți, 1 septembrie 2020, a intrat în vigoare mărirea etapizată a alocațiilor, propusă de Guvernul Orban. Prima majorare prevăzută de Ordonanța de Urgență va avea loc în septembrie, în alocația aferentă pentru luna august. Această primă majorare este de 20%.

În octombrie, 3,6 milioane de copii vor avea o alocație mai mare. Mărirea de 20% pentru acești copii reprezintă pentru bugetul României aproape 4 miliarde de lei.

Copiii până în doi ani vor primi 369 de lei, plusul adăugat fiind de 58 de lei, iar copiii între 2-18 ani vor primi 185 de lei, cu un plus de 29 de lei decât până acum.

Alte patru etape de mărire, cu câte 20%, au fost promise de premierul Ludovic Orban pentru anii 2021 și 2022. Cu toate acestea, PSD insistă să impună dublarea alocațiilor copiilor.

Până la sfârșitul lui 2022, alocațiile vor fi de 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la doi ani ori de până la trei ani pentru copiii cu handicap și 300 de lei pentru copii cu vârsta între 2-18 ani.

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a respins în 19 august Ordonanța premierului prin care alocațiile au fost majorate cu doar 20%. Guvernul a anunțat apoi că va ataca la Curtea Constituțională legea prin care a fost respinsă această Ordonanță de Urgență a Guvernului.

Proiectul este acum pe masa președintelui țării, Klaus Iohannis.

Sursă foto: Hashtagnews.ro; Digi24.ro

Publicitate

Despre autor

Vă recomandăm

Vă recomandăm

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...