Selectați pagina

Muzeul Național de Artă din Timișoara găzduiește vernisajul expoziției de pictură ”Fenomene Europene în Colecția Galeriei Matica srpska”

Muzeul Național de Artă din Timișoara găzduiește vernisajul expoziției de pictură ”Fenomene Europene în Colecția Galeriei Matica srpska”
Publicitate

Muzeul Național de Artă din Timișoara are bucuria de a vă invita luni, 26 iulie 2021, de la ora 18:00 la vernisajul expoziției de pictură ”Fenomene Europene în Colecția Galeriei Matica srpska” din Novi Sad.

Evenimentul reprezintă primul rod al colaborării dintre cele două muzee și anticipă șirul de manifestări din agenda capitalelor culturale europene, Novi Sad în 2022, respectiv Timișoara în 2023. Lucrările sunt operele mai multor artiști sârbi din diferite generații, începând cu mijlocul secolului al XVIII-lea și ajungând în contemporaneitate. Tematica, tehnicile utilizate, stilurile artistice și mesajele pe carele transmit cuprind o paletă foarte largă, oferind o sinteză a întregii perioade. Cei patru curatori de la Novi Sad: Danilo Vuksanovic, MiroslavaZarkov, Luka Kulic si Stanislava Jovanovic Mindic au selectat cele mai reprezentative lucrări din patrimoniul Galeriei Matica srpska, pornind, fiecare, de la câte un concept din motto-ul ales pentru expoziție: libertate, moștenire, progres și diversitate.

Organizarea expoziției în cadrul Muzeului National de Artă din Timisoara este rodul eforturilor Mihaelei Irimescu precum și a suportului logistic oferit de către Consiliul Județean Timiș.

La vernisaj vor participa personalități de marcă ale vieții politice și culturale românești și sârbești: dna Maia Gojcovici, Ministru al Culturii si Informației de la Belgrad, dna dr. Tijana Palkovljevic Bugarski, Director al Galeriei Matica srpska, respectiv dna Iulia Popovici, secretar de stat în Ministerul Culturii din România și dl Alin Nica, președinte al Consiliului Județean Timiș. Expoziția va rămâne pe simeze până în 15 septembrie 2021, putând să fie admirată de marți până duminică între orele 10:00 – 18:00.

Publicitate

Despre autor

Vă recomandăm

Vă recomandăm

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...