Selectați pagina

Natura, mai verde și mai bogată – Peste 1000 de persoane au participat la sesiunea de plantare de toamnă organizată de CODRU Festival

Natura, mai verde și mai bogată – Peste 1000 de persoane au participat la sesiunea de plantare de toamnă organizată de CODRU Festival
Publicitate

Peste 1000 de persoane au participat la sesiunea de plantare de toamnă organizată de CODRU Festival. În acest sfârșit de săptămână au fost plantați 10 mii de puieți de salcâm, jugastru și arțar. Aceștia vor întări și îmbogăți perdeaua forestieră construită după inundațiile produse în urma cu câțiva ani în comuna Otelec.

Până acum Asociația CODRU Festival a organizat patru sesiuni de plantare. Natura a devenit mai verde și mai bogată cu 28 de mii de copaci. În 2019 și 2022, au avut loc sesiuni de ecologizare la Pădurea Bistra, locul care a devenit casa și scena CODRU Festival. În această primăvară mii de voluntari au participat la sesiunea de plantare organizată la Două Dealuri, Recaș. Fiecare acțiune de împădurire s-a făcut sub supravegherea echipei Asociației Codru Festival și a pădurarilor din zonă.

„Este al treilea an când organizăm sesiuni de plantare. Am început la Pădurea Bistra și continuat să identificăm zone care au nevoie de astfel de intervenții, de aceea le-am extins în județ. Ne bucurăm enorm că în fiecare an că ni se alătură corporații, autorități locale, tineri sau familii cu copii. Le mulțumim tuturor”, a declarat Victor Balaniuc, General Manager CODRU Festival.

CODRU Festival face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii” în anul 2023 și este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș prin programul OVERBORDER, Comuna Ghiroda și Comuna Moșnița Nouă.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...