Selectați pagina

Patru cetăţeni din Afganistan depistaţi într-un autoturism în zona de frontieră România-Serbia

Patru cetăţeni din Afganistan depistaţi într-un autoturism în zona de frontieră România-Serbia
Publicitate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au depistat, în urma unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, un cetăţean român care încerca să sprijine patru cetăţeni din Afganistan în încercarea de a trece ilegal frontiera. Pe numele cetăţeanului român a fost dispusă măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

În data de 18.02.2021, în jurul orei 03:15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa – judeţul Timiş au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, colegii noștri au oprit pe DN 59 localitatea Denta, un autoturism marca Volkswagen, condus de un cetăţean român, în vârstă de 30 ani. În urma verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au depistat alte patru persoane, cetăţeni străini.

Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, cetăţenii străini, toţi de sex masculin, precum şi şoferul autovehiculului au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni afgani, trei adulţi având vârste cuprinse între 22 şi 29 de ani şi un minor de 15 ani.

În cauză, se efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și trafic de migranți. Totodată, față de cetățeanul român, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalul Timiș a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...