Selectați pagina

Peste 80 persoane depistate pe raza Timişoarei, în cadrul acţiunilor desfăşurată în sistem integrat pentru prevenirea migraţiei ilegale

Peste 80 persoane depistate pe raza Timişoarei, în cadrul acţiunilor desfăşurată în sistem integrat pentru prevenirea migraţiei ilegale
Publicitate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Timiş, Serviciului pentru Imigrări Timiş, lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi ai Grupări Mobile de Jandarmi Timişoara au depistat, în aceasta săptămână, în cadrul acţiunilor desfăşurate în sistem integrat pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale pe raza municipiului Timişoara, 84 de cetăţeni afro-asiatici, care nu îşi justificau prezenţa în zonă – se arată în comunicatul de presă transmis redacției DumbravitaTV.ro.

În perioada 12.07.2021 – 16.07.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoaraîn cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Timiş, Serviciului pentru Imigrări Timiş, lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi ai Grupări Mobile de Jandarmi Timişoara au desfăşurat zilnic acţiuni pe linia prevenirii şi combateriimigraţiei ilegale în zona de competenţă.

Pe parcursul acţiunilor au fost identificate, în mai multe locaţii de pe raza municipiului Timişoara, 84 de cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Afganistan, Siria, Pakistan, Bangladesh, Libia cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, majoritatea cu documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza municipiului Timişoara.

Totodată în cadrul acţiunii din data de 15.07.2021, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijinul unei ambulanţe pentru o persoană care prezenta o infecţie la unul dintre membrele inferioare. Persoana în cauză a fost transportată la Spitalul Clinic Municipal Timişoara pentru îngrijiri medicale, fiind ulterior externată şi cazată la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Soliciţanţilor de Azil Timişoara.

După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor fi sprijiniţi pentru a se întoarce în Centrele Regionale de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi. Toate structurile din cadrul MAI care participă la acţiunile în sistem integrat acţionează în permanenţă în municipiul Timişoara pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. De asemenea efectuează verificări în mod constant a mijloacelor de transport pentru a stabili dacă persoanele străine prezente pe raza municipiului Timişoara deţin documente legale de şedere.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...