Polițiștii din Dumbrăvița efectuează controale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19
Posted by laszlo on 8th October 2020

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Poliției Române, au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și alte societăți comerciale, cu privire la respectarea măsurilor impuse, purtarea măștii de protecție în contextul stării de alertă, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului COVID – 19.

Arhivă

Astfel, cu ocazia activităților desfășurate în data de 8 octombrie, la nivelul comunei Dumbrăvița au fost verificate mai multe societăți comerciale, iar polițiștii locali au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare 10.000 de lei, conform prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Autoritățile recomandă cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică și să poarte masca de protecție, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Acțiuni în vederea conștientizării privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare au avut loc și în zona Școlii Gimnaziale Dumbrăvița.