Selectați pagina

Prefectura Timiș anunță noi cazuri de infectare în Timiș

Prefectura Timiș anunță noi cazuri de infectare în Timiș
Publicitate

Marți, 13 octombrie, pe raza județului, au fost carantinate 141 persoane și au intrat în izolare 110, anunță Prefectura Timiș.

Numărul persoanelor confirmate cu COVID – 19 a ajuns în ultimele 24 de ore la 104. Dintre acestea, cinci persoane locuiesc în comuna Dumbrăvița. Restul cazurilor de infectare sunt din Timișoara – 57, Giroc – 6, Jebel – 5, Sânnicolau Mare – 4, Lugoj – 2, Cenad – 2, Comloșu Mic (Comloșu Mare) -1, Sânmihaiu German (Sânmihaiu Român) – 1, Variaș – 1, Iecea Mică -1, Saravale – 1, Dudeștii Vechi – 1, Murani (Pișchia) – 1, Jimbolia – 1, Șandra – 1, Pesac – 1, Uivar – 1, Ghiroda – 1, Sânandrei – 1, Sânpetru Mare – 1, Săcălaz – 1, Biled – 1, Remetea Mare – 1, Ohaba Forgaci (Boldur) – 1, Comloșu Mare – 1, Giarmata – 1, Giarmata Vii (Ghiroda) – 1, Becicherecu Mic – 1, Bulgăruș (Lenauheim) – 1.

În această dimineață, numărul total de persoane internate confirmate COVID – 19 a ajuns la 199. Rata de infectare la mia de locuitori, la nivelul județului , în acestă dimineață a fost de 1,64, potrivit Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției.

MTI

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J Timiș, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate precum piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun.

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus,sub autoritatea Instituției Prefectului, I.P.J Timiș cu suportul Jandarmeriei și Poliției Locale, Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitare – Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și celor de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, cu ocazia activităților desfășurate la nivelul județului Timiș, în data de 13 octombrie, au fost verificate 95 societăți comerciale. Nu au fost identificate societăți care nu respect măsurile de diminuare a impactului riscurilor Legea 55/2020, art. 5. Au mai fost verificate 78 de obiective, din care 46 restaurante, și alte locații, inclusiv vânzători/comercianți ambulanți. Au fost verificate 98 mijloace de transport persoane, din care 37 mijloace de transport în comun și au fost aplicate 41 sancțiuni contravenționale în valoare de 25.950 lei.

Pentru siguranța proprie și a celor din jur, oamenii trebuie:

să respecte regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și să limiteze la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!

să evite zonele aglomerate unde sunt expuși la contact direct și interacțiunea cu un număr mare de persoane, cum ar fi adunările publice, zone de trafic intens, zonele de recreere, locurile de joacă!

să respecte cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități!

să poarte masca de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite!

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...