Selectați pagina

Prima ediție a cursului Balkan Music Export, găzduită online de Timișoara 2023

Prima ediție a cursului Balkan Music Export, găzduită online de Timișoara 2023
Publicitate

Timișoara 2023 găzduiește online prima ediție a cursurilor Balkan Music Export Training, dedicată formării artiștilor din domeniul world music, în perioada 6-9 octombrie 2020, anunță Asociația Timișoara 2021 – Capitală Culturală Europeană.

Evenimentul își propune să ofere mai multă vizibilitate genului world music din Balcani, sprijinind artiștii prin cursuri punctuale de management și marketing, dar și un program de mentorat timp de un an.

Participanții la această sesiune de formare au fost selectați în urma unui apel public internațional, iar cursurile pentru această secțiune urmau să aibă loc la Timișoara în prima parte a lunii septembrie. Datorită restricțiilor de călătorie impuse odată cu pandemia de coronavirus s-a optat pentru un curs online.

Din România, a fost selectat să participe la acest program de formare grupul Balkan Taksim. Formarea include, printre altele, noțiuni despre procesul creativ în muzica tradițională, dar și noțiuni de producție, distribuție, case de discuri, construirea profilului de artist în rețelele de socializare.

După o săptămână de cursuri de formare intensive, cinci mentori internaționali îi vor acompania pe artiști în crearea un portofoliu, conectarea la rețele internaționale de profil ori pregătirea pentru festivaluri. Larisa Perde, PR și producător în domeniul world music din România, este unul din cei cinci mentori al acestui curs.

Balkan Music Export Training este unul din cei patru piloni ai proiectului MOST, care beneficiază de finanțare europeană prin Programul Europa Creativă în valoare totală de 2 milioane de euro. Proiectul își propune să transforme scena de world music din Balcani într-una competitivă la nivel internațional până în 2023. Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii este partenerul român al consorțiului format din 8 organizații europene și condus de Hangvető din Ungaria.

MOST dorește să facă cunoscută efervescența scenei muzicale din Balcani, să dezvolte diverse categorii de public, dar și să formeze profesioniștii din domeniu, să sprijine mobilitatea artiștilor și a profesioniștilor și să creeze o platformă regională și politici coerente la nivel local.

Consorțiul condus de Hangvető (Ungaria) include alți 6 parteneri alături de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii: Piranha (Germania), organizatoarea WOMEX, cea mai importantă platformă de world music la nivel internațional; BOZAR, cunoscutul centru cultural din capitala Belgiei; Fundația EXIT (Serbia), organizatoarea festivalului omonim, câștigătorul de două ori al titlului de cel mai bun festival european de amploare; Consiliul European al Muzicii, parte a Consiliului Internațional al Muzicii, care își propune să facă din muzică, parte integrantă a stilului de viață european; Fusion Embassy (Bulgaria), promotoarea artiștilor de la sud de Dunăre; Centrul Cultural Remont Capital din Albania.

Publicitate

Despre autor

Vă recomandăm

Vă recomandăm

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...