Selectați pagina

Primul festival de film SF din România se va organiza în Dumbrăvița

Primul festival de film SF din România se va organiza în Dumbrăvița
Publicitate

Mai sunt două săptămâni până la deschiderea primului festival de film Science Fiction din România, “The Galactic Imaginarium”, TGIFF. Festivalul va cuprinde 8 secțiuni de program diferite, iar 7 dintre ele se vor desfășura online, pentru a putea aduna cât mai mulți iubitori de film SF din toată lumea.

Pentru a oferi o experiență nouă cinefililor, în 23, 24, 25 și 26 septembrie, de la ora 21.00, vor avea loc 4 seri de cinema drive-in, în parcarea de la Sala Polivalentă din Dumbrăvița. Participarea este gratuită, iar înscrierea trebuie făcută online, cu cel puțin 36 de ore înainte de eveniment. Formularele de înscriere se găsesc în 4 exemplare diferite, câte unul pentru fiecare seară, pe site-ul festivalului: https://festival.galactic.one.

În deschiderea celor 4 seri va fi prezentă președinta juriului, Irina Margareta Nistor, cea care va face prezentarea filmelor. Astfel, vor putea fi vizionate 44 de filme scurte, din două secțiuni: selecția oficială din festival și selecția “Final Cut”. Filmele sunt grupate în patru categorii (Science Fiction, Fantasy, Animație și “Director of the Future” ), iar cel mai bun film din fiecare categorie va fi recompensat cu unul din trofeele TGIFF. Programul este prezent pe site-ul Festivalului: https://festival.galactic.one/partners

În zilele de sâmbătă și duminică, 26 și 27 septembrie, vor avea loc celelalte manifestări ale Festivalului, în 7 locații virtuale:

• două zone de conferințe (Zoom 1 și Zoom 2);
• serverul Discord, pentru nevoile de discuții și socializare ale participanților;
• pagina de Facebook a festivalului, unde se vor organiza evenimente de Facebook Watch Party;
• canalul de youtube.com al festivalului, care va găzdui o parte din materialele video furnizate de participanții în program;
• site-ul boardgamearena.com, unde se vor organiza sesiuni de board games online;
• canalul twitch.tv al festivalului, unde va avea loc sesiunea de video gaming în timp real.

Primele două zone de conferințe fac parte din Festival Area, zonă dedicată participanților plătitori la festival. Acestora le sunt oferite două pagini specializate, în care pot viziona filmele din cele două secțiuni ale festivalului , în calitate HD și vor putea să aleagă subtitrarea, fie în limba română fie în limba engleză. Pentru toți cei care doresc să aibă acces la aceste facilități, trebuie să achiziționeze un bilet de acces general, pentru ambele zile. Costul biletului este de 20 de lei.

Celelalte zone sunt deschise publicului larg, iar accesul este gratuit.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...