Selectați pagina

Emeric Dembroschi devine cetățean de onoare al Dumbrăviței! Când va avea loc ceremonia oficială

Emeric Dembroschi devine cetățean de onoare al Dumbrăviței! Când va avea loc ceremonia oficială
Publicitate

Miercuri, 28 decembrie, de la ora 17:00, în sala de consiliu a primăriei Dumbrăvița, reputatului jucător de fotbal Emeric Dembroschi îi vor fi înmânate placheta și cupa onorifică de premiere ca cetățean de onoare al comunei – a transmis astăzi Primăria Dumbrăvița.

Emeric Dembroschi, născut pe 6 octombrie 1945 la Câmpulung la Tisa, Maramureș, este un fost fotbalist și antrenor român, domiciliat în Dumbrăvița de 18 ani.

Decorat în 2008 cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a de către Președintele României, Emeric Dembroschi a fost desemnat cel mai bun fotbalist român participant la Campionatul Mondial de Fotbal din Mexic 1970. Fost echipier al echipelor Dinamo Bacău și Politehnica Timișoara, el a adunat la nivelul primei divizii fotbalistice a României 386 de apariții și a înscris 108 goluri, 15 apariții și 5 goluri în competițiile europene la nivel de cluburi, respectiv 9 goluri în 27 de partide oficiale în tricoul primei reprezentative. La Mondialul din 1970, într-o grupă cu Brazilia, Anglia și Cehoslovacia, adună 3 selecții și un gol împotriva Braziliei lui Pele, în compania unor coechipieri precum Nicolae Dobrin, Florea Dumitrache, Mircea Lucescu sau Cornel Dinu.

În localitatea natală, Câmpulung la Tisa, i s-a ridicat o statuie de lemn în semn de recunoștință, ziaristul Ilie Dobre a scris o carte despre el “Emeric Dembroschi – Eroul de la Guadalajara”, iar oficialitățile din Mexic aveau în plan să îi ridice o statuie în urma prestațiilor din cadrul Mondialului în care erau gazde.

Locuitor al comunei Dumbrăvița de 18 ani, Emeric Dembroschi este un nume de legendă pentru fotbalul profesionist și o imagine simbol pentru localitatea sa de domiciliu, motiv pentru care este oportună acordarea Titlului de Cetățean de Onoare.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...