Selectați pagina

Scandal imens în ședința Consiliului Local – Bugetul s-a votat și nu prea | Reacții de la Horia Bugarin, Sorin Mărgău și PNL Dumbrăvița

Scandal imens în ședința Consiliului Local – Bugetul s-a votat și nu prea | Reacții de la Horia Bugarin, Sorin Mărgău și PNL Dumbrăvița
Publicitate

„Maratonul” de luni, de aproape șase ore, a fost probabil cea mai lungă și rușinoasă ședință din istoria Consiliului Local Dumbrăvița. Ingredientele?! Punem mult whataboutism, mârlănie cât cuprinde și asezonăm cu populism ieftin și o linguriță de interese personale. Pâna la urmă, nici nu este de mirare că locuitorii au renunțat să mai urmărească live întrunirile, din moment ce mai mulți consilieri vin montați doar pentru a face circ și scandal. Conform convocatorului – printre altele – aleșii locali ar fi trebuit să voteze cel mai important proiect pentru comună, bugetul pentru anul 2023, dar până se se ajungă efectiv la vot au fost momente greu de descris, cei pasionați de estetica urătului găsesc înregistrarea ședinței pe pagina de facebook primăriei Dumbrăvița.

Chiar dacă administrația a negociat în prealabil bugetul cu toate formațiunile politice reprezentate în consiliu, alianța anti-USR (PSD-PNL-UDMR-Pro Romania) a introdus un amendament extra abia în plen, legat de drumuri reciclate pe 12 străzi. Se pare că ex-primarul Victor Malac și-a dorit astfaltare în loc de metoda nouă, controversată, dar mult mai ieftină și rapidă. Văzând că nu s-a respectat înțelegerea, primarul Horia Bugarin a intervenit online și a încercat să retragă proiectul de pe ordinea de zi, dar acest lucru a inflamat și mai mult spriritele, discuțiile au degenerat, astfel că într-un final proiectul a fost votat cu un alt președinte de ședință, fără consilerii USR-Plus, exceptându-l pe Radu Vlădescu, cel care a rămas în sală dar s-a abținut de la vot. Rămâne de văzut dacă Prefectura Timiș va aproba procedura de vot pe bugetul comunei.

Până la redactarea articolului, dintre părțile implicate, doar primarul Horia Bugarin, consilierul liberal Sorin Mărgău și Partidul Național Liberal – organizația Dumbrăvița și-a exprimat un punct de vedere public.

Horia Bugarin: Circ fără precedent în Consiliul Local, generat de consilierii alianței: PSD – PNL – UDMR – Pro România!Profitând de absența mea, din cauze medicale, alianța majoritară formată din consilierii locali PSD – PNL – UDMR – Pro România a întrecut orice limită a bunului simț în ședința de Consiliu local de ieri, 30 ianuarie. Colegii mei, consilieri USR, au fost amenințați, jigniți, intr-un spectacol trist, cauzat de dorința alianței USL 2.0 de a mă încurca pe orice cale, iar aseară miza a fost bugetul local pe anul 2023.Am avut în plan să reciclăm peste 40 de străzi pe 12 km și avem în plan ca în 2 ani să nu mai fie drumuri de pământ în Dumbrăvița: Kossuth Lajos, Centenarului, Baladei, Poeziei 2, Enescu, Plopilor, Eliade, Cioran, Atena, Madrid, Viena, Cracovia, Helsinki, Salvador Dali, Napoli, Valencia, Puccini, Oslo, Haga, București (Praga – Aradului), da Vinci, Filarmonicii, Naiului, Melodiei, Sorescu, Puccini, P. Țutea (Mureș – Creangă), Apuseni, Arieșeni, Buenos Aires, Dvorjak, Caragiale, Blaise Pascal, L. Rebreanu (Mureș – centură), A. Macedon (Caragiale – Creangă), Lopătarului, Privighetorii, Ciocârliei, Lebedei, Cocorului, Berzei.Din păcate pentru locuitorii de pe străzile menționate, fostul primar PSD Victor Malac s-a opus complet reciclărilor și prin amendamentul lui a eliminat toate aceste străzi din proiect. Amendamentul a trecut în ciuda opoziției totale a USR-ului, iar astfel alianța „USL 2” a lăsat aceste străzi în noroi.Din cauza acestui gest mârlănesc am decis în ședința de consiliu să retrag întregul proiect de buget înaintea votului final. Nu voi renunța să lupt pentru condiții mai bune pentru cetățeni, blocate în mod meschin de interese politice mărunte.

PNL Dumbrăvița: Am susținut amendamentul pentru asfaltare! Am zis nu reciclărilor de străzi. Am zis nu acestor invenții care îngroapă bani fără reținere. Nu mai vrem „experimentul Dumbrăvița”! Bu suntem comuna care să ne permitem să tot facem experimentepe bani mulți pentru că, cu avem nici bani mulți și nici nu putem să tot testăm, pe răbdarea comunității ignorând-o. Ajunge cu „maglavais” împrăștiat, care se spală după prima ploaie mai serioasă. Reciclarea nu este o soluție. Decât 10 străzi prost și scump făcute, mai bine 5 bine făcutepe care să umblăm și peste 5/10 ani. Nu stiți cum? Ca la Ghiroda. Ca La Moșnița. Ca la Bulgăreuș sau măcar ca la Ciugud.

Sorin Mărgău (PNL): Dragi Dumbrăviței, în cei 6 ani de când sunt consilier local în comuna noastră, nu m-am ferit să recunosc când am greșit, dar decizia pe care am luat-o aseară în ședința de consiliu local consider că este una bună. Unde mai pui că ea a fost confirmată, chiar şi azi de dimineață, de peisajul pe care îl vedeți în imagini. DA! Sunt străzi reciclate, care nu au ținut nici măcar un an şi pentru care şi eu am votat. Am fost dezinformat şi mi-am dorit să susțin comunitatea, mi-am dorit dezvoltarea şi modernizare şi de aceea am sprijinit soluția reciclărilor la vremea respectivă. Ce s-a întâmplat aseară, a fost o decizie de a SUSŢINE UN PROIECT MAI BUN DECÂT RECICLĂRILE. DA! Pentru că până şi PIETRUIREA STRĂZILOR care este de 5 ori mai ieftină – ţine mai mult şi mai bine până la asfaltare decât „maglavaisul” astă miraculos denumit <<RECICLARE>>. După 2 ani de RECICLĂRI, nu mai cred în minuni şi soluții din acestea scumpe și rămân să fiu responsabil PENTRU O ASFALTARE DURABILĂ.


Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...