Selectați pagina

Smart Cities of Romania 2020: Discuții despre specializarea orașelor românești

Smart Cities of Romania 2020: Discuții despre specializarea orașelor românești
Publicitate

Oraşele din România ar trebui să fie specializate fiecare în domeniul care l-a consacrat, întrucât competitivitatea economică se bazează pe supraspecializare, a declarat azi, 4 noiembrie, Dragoş Preda, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, în cadrul conferinţei online Smart Cities of Romania 2020, potrivit Agerpres.ro.

Preda a mai precizat că „Avem nişte oraşe în România cu o dinamică extraordinară chiar şi pentru nivelul european de dezvoltare. Această experienţă trebuie să reprezinte o resursă pentru a crea o interoperabilitate la nivel național”. El este de părere că acelaşi nivel de bunăstare ar trebui atins şi în mediul urban, şi în cel rural.

Dragoș Preda

„Îmi doresc să nu mai vorbim despre acest decalaj şi despre două lumi, urban-rural. Sunt doar comunităţi diferite, cu aptitudini diferite. Iar nivelul lor de viaţă, de bunăstare, trebuie să fie acelaşi. Lucrul acesta se va baza prin crearea a ceea ce am spus de fiecare dată: pol de competitivitate. Şi aici o să vin cu o expresie pe care o tot spun, din păcate, în spaţiul public: să încetăm să mai facem shaorma cu de toate. Dinamica competitivităţii la nivel internaţional se fundamentează pe supraspecializare”, a mai adăugat Preda.

Acesta a arătat că, pentru a atinge acest deziderat, fiecare oraş ar trebui să se specializeze pe domeniul care l-a consacrat.

„Să ştim că Clujul este un icon la nivel european pe anumite domenii, precum medicină oncologică, dezvoltare de noi tehnologii şi aşa mai departe. Timişoara, la fel, pe aspecte legate de automotive. Adică să avem nişte branduri naţionale care vor genera un lucru atât de sănătos pentru competitivitatea economică: fluxul demografic. Să se ducă tinerii să studieze în anumite oraşe, pentru că acolo vor ei să se dezvolte pe anumite domenii, să vină tineri din alte state să se stabilească în România”, a  mai declarat secretarul de stat, Dragoș Preda.

Sursă foto: Facebook/Dragos Preda

Publicitate

Despre autor

Mâncăm cu poftă la

Vă recomandăm

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...