VIDEO: Aleșii locali din Dumbrăvița au stabilit componența comisiilor – Luptă mare la Buget-Finanțe-Urbanism
Posted by DTV on 23rd November 2020

În cadrul ședinței extraordinare de vineri a Consiliului Local Dumbrăvița au fost stabilite comisiile de specialitate. Așa cum era de așteptat pentru Comisia 1 s-a dat cea mai aprigă luptă. Mai exact, atât Partidul Național Liberal (PNL) cât și Partidul Social Democrat (PSD) a încercat să obțină două locuri. Partidele nu s-au înțeles între ele, astfel că a rămas să fie supus la vot componența râvnitei comisii. PNL a avut câștig de cauză, astfel că PSD a rămas cu un singur reprezentant la Buget-Finanțe-Dezvoltare Urbanistică. În afară de acest aspect, fiecare partid a obținut ce și-a dorit, inclusiv Pro România și UDMR: Alin Sperlea a ajuns în Comisia 1, iar Arpad Miklos la Comisia 2.

Comisia de Specialitate nr.1: Economie, Buget, Finanțe, Impozite și Taxe, Dezvoltare Urbanistică, Amenajarea Teritoriului și Patrimoniu, Administrarea Domeniului Public și Privat, Ordine Publică îl va avea ca președinte pe Vasile Bledea (USR PLUS), iar ca secretar pe Liviu Popescu (PNL). Ceilalți 5 membri vor fi Alina-Elena Sperlea (Pro România), Sorin-Nicolae Margău (PNL), Daniel Cionca (PSD), Radu-George Vlădescu (USR PLUS) și Sergiu-Dorin Grui (USR PLUS).

La Comisia pentru Muncă și Protecție Socială, Protecția Copilului, Tineret, Sport, Familie și Sănătate (Comisia de specialitate Nr. 2) Alexandru-George Făgăraș-Țigriș (PNL) a fost ales ca președinte, iar Dorin Farca (USR PLUS) secretar. Fostul viceprimar Árpád Miklós (UDMR), fostul primar Victor Malac (PSD), dar și Simona Sîrmon (USR PLUS) aflată la primul mandat, vor fi ceilalți membri din comisie.

În final Comisia de Specialitate pentru Administrare Locală, Cultură, Știință, Învățământ, Turism, Culte, Protecția Mediului și Relații Internaționale (Comisia de specialitate Nr. 3:) o va avea ca președinte pe Daniela-Dorina Teleagă (USR PLUS), în timp ce tânărul Bogdan-Cătălin Pereanu (USR PLUS) și-a asumat rolul de secretar. Ioan Peț (PSD), Daniel-Florin Șandor (USR PLUS) și Ovidiu-Călin Zincă (PNL) sunt ceilalți membri din Comisia de Specialitate Nr. 3.