Se vor oferi ședințe de consliliere psihologică de suport pentru cei aflați în dificultate din cauza pandemiei de COVID-19
Posted by Eliza Negruț on 23rd November 2020

Dată fiind situaţia de criză existentă la nivel naţional, cu zile în care, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus SARS–COV-2 este din ce în ce mai mare, precum și situația complexă a persoanelor care au nevoie, în principal, de sprijin psihologic și emoțional în această perioadă, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș înființează, din data de 24 noiembrie 2020, o linie telefonică dedicată, pentru ca instituția să poată oferi ședințe de consiliere psihologică de suport, gratuite, persoanelor aflate în dificultate din cauza pandemiei de COVID-19.

Astfel, începând de marți, persoanele care se confruntă cu efectele bolii, cele care au pe cineva bolnav în familie, sunt izolate, manifestă stări de anxietate, neliniște, tulburări emoționale, gânduri negative sau resimt presiunea psihologică provocată de pandemie, vor putea apela, de luni până vineri, între orele 09:00 – 19:00, la Tel Verde pentru consiliere psihologică – 0800.800.427. Serviciile de consiliere și suport vor fi asigurate în mod gratuit, cu respectarea confidențialității și a datelor cu caracter personal.

Scopul acestei linii telefonice este de a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile din punct de vedere emoțional în această perioadă. Prin urmare, mai mulți psihologi din cadrul DGASPC Timiș vor oferi apelanților suport emoţional de specialitate, precum și recomandări, astfel încât să depășească momentele dificile cu care se confruntă și care sunt generate de pandemia de COVID-19.

„Este foarte important să fim alături de oameni acum, în aceste momente dificile, în care, neliniștea și anxietățile pot să cuprindă sufletul fiecăruia. Cetățenii județului nostru trebuie să știe că nu sunt singuri, că suntem aici pentru ei, psihologii noștri fiind foarte bine pregătiți și putând să îi ajute să se reechilibreze din punct de vedere psihic și emoțional”, menționează doamna Valentina Emilia Milutinovici, Director General al DGASPC Timiș.