Selectați pagina

VIDEO – Alin Nica trage un semnal de alarmă: Timișoara 2021 poate pierde 1,5 milioane de euro

VIDEO – Alin Nica trage un semnal de alarmă: Timișoara 2021 poate pierde 1,5 milioane de euro
Publicitate

Scandalurile interminabile din cadrul Asociației Timișoara 2021 Capitala Europeană a Culturii îngrijorează timișoreanul de rând și oamenii de cultură din capitala Banatului. Orașul poate pierde Premiul Melina Mercouri în valoare de 1,5 milioane de euro care se acordă deținătoarelor titlului la finalul perioadei de monitorizare. Alin Nica, primarul comunei Dudeștii Noi, cel care este și expert al Comisiei Europene în juriul care desemnează și monitorizează Capitalele Europene ale Culturii, mai trage un semnal de alarmă. În urma pandemiei COVID-19, Timișoara poate primi un răgaz de timp, astfel că TM2021 se poate transforma în TM2022 sau chiar TM2023.

Niciodată în istoria de 35 de ani a acestei inițiative europene nu s-a întâmplat ca un oraș deținător al titlului de Capitală Europeană a Culturii să nu primească acest premiu simbolic.

Primarul comunei Dudeștii Noi dă asigurări că nu există pericolul pierderii titlului, însă neacordarea Premiului Melina Mercouri ar afecta imaginea Timișoarei și a României în mod negativ.

Publicitate

Despre autor

Vă recomandăm

Vă recomandăm

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...